VIDEO Vlad Voiculescu: Avem în lucru o nouă Strategie naţională de sănătate

VIDEO Vlad Voiculescu: Avem în lucru o nouă Strategie naţională de sănătate

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat joi că este în lucru o nouă versiune a Strategiei naţionale de sănătate.


"Avem în lucru la Ministerul Sănătăţii, pe de o parte, Strategia naţională de sănătate. Ştiţi probabil că există un proiect european prin care avem oportunitate, de asemenea, de a aduce lângă noi experţi şi inclusiv experţi internaţionali pentru o nouă versiune a Strategiei naţionale de sănătate. (...) Cred că pentru asta aveam nevoie şi avem şi oportunitatea în momentul acesta să lucrăm la o Strategie naţională de sănătate şi la un Plan naţional de cancer", a spus Voiculescu la o conferinţă online, organizată de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente şi revista "Politici de Sănătate" privind lansarea proiectului "Împreună Învingem Cancerul".

În opinia sa, este important ca o strategie care stabileşte "nişte paşi concreţi" să fie urmată.

"Cred că este important, dincolo de a avea o strategie, să o şi urmăm. Îmi amintesc despre 2016 că am avut discuţia asta cu colegi din Ministerul Sănătăţii. Nu a devenit acea strategie, chiar după ce a fost aprobată nu a devenit chiar foaia de parcurs. Or, valoarea unei strategii este tocmai asta: nu numai să vorbească frumos despre unde suntem şi încotro vrem să ajungem, ci să stabilească şi nişte paşi concreţi, care apoi să fie şi urmaţi", a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, vocea pacienţilor trebuie să se audă "ceva mai clar" iar capacitatea instituţiilor, cât şi a reprezentanţilor pacienţilor "trebuie întărită".

Voiculescu a amintit că există oportunităţi importante de investiţii în infrastructura medicală prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro