VIDEO Vlad Voiculescu: Va exista pe paginile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei un formular tip pentru exprimarea acordului de testare

VIDEO Vlad Voiculescu: Va exista pe paginile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei un formular tip pentru exprimarea acordului de testare

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri că este necesar ca părinţii să îşi exprime acordul informat cu privire la testarea copiilor în unităţile de învăţământ şi a menţionat că va exista pe paginile de internet ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului.

"Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare şi va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă", a afirmat Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

 El a spus că vor exista teste antigen rapide la nivelul şcolilor, o parte dintre acestea fiind deja distribuite, iar altele urmând a fi distribuite în perioada imediat următoare.

"Prin direcţiile de sănătate publică, mai departe către fiecare unitate de învăţământ", a arătat ministrul.

El a precizat că nu este necesară nicio adeverinţă de la medicul de familie pentru începerea şcolii.

"Am primit mai multe mesaje de la medici de familie cărora le sunt solicitate acum adeverinţe. Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii", a mai spus Voiculescu. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?