VIDEO Vladimir Putin ar fi înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian / Face băi în extract din coarne de cerb

VIDEO Vladimir Putin ar fi înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian / Face băi în extract din coarne de cerb

Liderul de la Moscova, Vladimir Putin, ar fi permanent înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian, relatează site-ul de investigații rus Project citat vineri de Kyiv Independent .

Potrivit sursei citate, Putin obișnuia să călătorească în perioada 2016-2017 însoțit, în medie, de 5 doctori. În același timp, Putin și-a exprimat adesea interesul pentru medicina alternativă.

Pe 7 octombrie, fostul agent KGB aflat la conducerea Rusiei de peste două decenii, va împlini vârsta de 70 de ani. De-a lungul timpului, maestru la judo (titlurile i-au fost retrase și a fost suspendat din toate funcțiile deținute la Federația Internațională de Judo imediat după invadarea Ucrainei), Putin a pozat în ipostaza ”masculului alfa”.

Recent, aliatul său din Belarus Aleksander Lukașenko susținea că Putin este complet sănătos și la cap și la trup, ba chiar ar fi în mare formă. Lukașenko a comentat chiar că Putin ”ne va îngropa pe toți”.

Ca orice șef de stat, acesta este supus controalelor medicale regulate, însă publicul nu are acces la raportul medical, mesajul oficial fiind acela că președintele este sănătos tun.

Putin șchiopătând

Într-un amplu articol privind starea de sănătate a liderului rus, site-ul The Project amintește însă un episod mai vechi când Putin ar fi căzut de pe cal. Efectele traumei de atunci s-ar fi făcut simțite ulterior, în 2012, când acesta a fost văzut șchiopătând la un eveniment din Piața Roșie, alături de Patriarhul Kirill.

Putin este în permanență înconjurat de medici. În 2019, amintește sursa citată, acestea era înconjurat de nu mai puțin de 13 medici la Palatul său de la Soci.

Unul dintre ei este oncologul Evgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian.

În patru ani, acesta l-a vizitat de 35 de ori și a petrecut nu mai puțin de 166 de zile alături de șeful statului rus. A fost prezent atât în timpul evenimentelor de la Soci, cât și în momentele în care Vladimir Putin a dispărut de pe scena publică.

Băile în esență din coarne de cerb

În ciuda faptului că este înconjurat și vizitat de zeci de medici, Vladimir Putin și-a exprimat adesea interesul pentru medicina alternativă, inclusiv pentru leacuri care se bazează pe sacrificarea unor animale. Este cazul băilor în esență din coarne de cerb, relatează sursa citată.

”Putin iubește animalele, dar de dragul sănătății sale este gata să se supună unor proceduri care presupun torturarea animalelor și care sunt îndoielnice din punct de vedere medical”, notează The Project.

Primăvara, coarnele cerbilor din Munții Altai cresc cu rapiditate, câțiva centrimetri zilnic. Este momentul în care osatura nu este încă dezvoltată, coarnele fiind moi și pline de sânge. Astfel se extrage esența care se consideră că ar avea efecte terapeutice. O întreagă industire a fost dezvoltată astfel pentru producerea acestui extract, mai scrie The Project.

Celebra masă pentru protecția liderului

De asemenea, la începutul toamnei trecute, Putin a început să se poarte ciudat. După o lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei de Covid-19, acesta și-a făcut apariția în public, în cele din urmă. La început, a apărut înconjurat de foarte mulți sportivi, la un eveniment local. Cum însă foarte multe persoane cu care a luat contact s-au îmbolnăvit apoi de Covid-19, Putin a început să se izoleze din nou.

Așa a apărut în scenă și imensa masă la care au fost așezați președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Olaf Scholz sau chiar ministrul de externe rus Serghei Lavrov.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...