VIDEO Vladimir Putin, super-spion al KGB-ului sau doar un „băiat bun la toate”? Ce au descoperit jurnaliștii germani

VIDEO Vladimir Putin, super-spion al KGB-ului sau doar un „băiat bun la toate”? Ce au descoperit jurnaliștii germani

Asupra perioadei în care Vladimir Putin a fost înrolat în KGB a plutit întotdeauna un mister. O investigație a ziarului german Der Spiegel sugerează că nu a fost niciodată super spionul care se credea că este.

Vladimir Putin avea 33 de ani când a primit această carte de identitate

Președintele rus Vladimir Putin a fost prezentat ca fiind un ofițer de elită al serviciilor secrete KGB în anii 1980. O investigație a publicației germane Der Spiegel dezvăluie faptul că rolul său s-a redus în principal sarcini administrative banale, cum ar fi sortarea cererilor de călătorie, conform Business Insider.

Un fost coleg al președintelui rus de la biroul KGB din Dresda spune că „munca lui Putin a constat în principal în examinarea la nesfârșit a cererilor de vizită ale rudelor din Germania de Vest sau în căutarea de potențiali informatori printre studenții străini de la Universitatea din Dresda“.

image

Mai mult decât atât, Vladimir Putin este rar menționat în înregistrările Stasi, poliția secretă est-germană. În documentele în care fac referire la el se găsesc informații despre ziua sa de naștere sau sarcini administrative.

Horst Jehmlich, un fost ofițer Stas, a declarat pentru Der Spiegel că Putin nu a fost nimic mai mult decât un „curier“.

FOTO BBC

FOTO BBC

Vladimir Putin a lucrat pentru KGB, serviciul de informații al Uniunii Sovietice, timp de aproape două decenii. S-a mutat la Dresda, în Germania de Est, în 1985. Patru ani mai târziu, Zidul Berlinului a căzut, marcând începutul sfârșitului Războiului Rece și reprezentând un mare pas spre reunificarea Germaniei în 1990.

KGB a fost serviciul sovietic de securitate. KGB-ul a fost precedat de CEKA (1917-1922), GPU (1922-1934), NKVD (1934-1946), MGB (1946-1953), succedat de FSK în 1991 și de FSB din 1995.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 „Voiau să ne ia borcanul cu 9,5 lei și îl puneau pe raft cu 30 de lei” / Magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, el…

3 Cine sunt cei 300 de securiști și colaboratori care au certificate și indemnizații de revoluționari

4 VIDEO Premierul Slovaciei ar fi fost împușcat cu un pistol cu bile. Primele imagini cu atacatorul

5 Crimă cu premeditare? / Un alt șofer român de TIR, lovit de un capac de canalizare aruncat de pe un pod, în Belgia, în același loc unde a murit Gheorghe…