VIDEO Voi ați văzut ce-a făcut Dalai Lama?

VIDEO Voi ați văzut ce-a făcut Dalai Lama?

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce s-a confruntat cu acuzații de comportament nepotrivit după ce a sărutat un băiețel pe gură și i-a cerut să îi „sugă limba” la un eveniment public din India, potrivit The Guardian .

La evenimentul care a avut loc la sfârșitul lunii februarie la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, au participat aproximativ 100 de tineri elevi care tocmai absolviseră cursurile Fundației indiene M3M.

Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este cea mai sfântă figură a budismului tibetan și trăiește în exil în India din 1959, când Tibetul a fost anexat de China.

Într-o înregistrare video care a devenit virală, unul dintre tinerii elevi de sex masculin s-a apropiat de un microfon la eveniment și l-a întrebat pe Dalai Lama: „Pot să te îmbrățișez?”

Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, i-a spus băiatului să urce pe platforma pe care era așezat. Făcându-i semn spre obraz, el este auzit spunând „mai întâi aici”, după care copilul l-a sărutat și l-a îmbrățișat.

Dalai Lama l-a ținut în brațe pe băiat, spunându-i „cred că și aici” și apoi l-a sărutat pe gură. „Și suge-mi limba”, a spus apoi Dalai Lama, scoțându-și limba, frunte în frunte cu elevul, în timp ce publicul râdea.

Liderul spiritual i-a vorbit apoi băiatului, sfătuindu-l să se uite la cei care creează „pace și fericire” și să nu urmeze „ființele umane care ucid mereu alți oameni”, înainte de a-i oferi o ultimă îmbrățișare.

Pe măsură ce videoclipul s-a răspândit pe internet, acesta a fost condamnat de mulți, care l-au numit „nepotrivit”, „scandalos” și „dezgustător”. Controversa a provocat scuze din partea biroului lui Dalai Lama, care a declarat că comportamentul său a fost „inocent și jucăuș”.

Într-o declarație, acesta a spus: „Sanctitatea Sa dorește să își ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care cuvintele sale ar fi putut-o provoca”.

„Sfinția Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”.

Dalai Lama s-a mai confruntat anterior cu controverse. În 2019, el a provocat un scandal după ce a sugerat că, dacă Dalai Lama s-ar întoarce ca femeie, „ar trebui să fie mai atrăgătoare”, pentru care biroul său și-a cerut scuze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...