VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă în Germania?

VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă în Germania?

  • Voi vedeți ce se întâmplă în Germania?
    La aniversarea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, politiciana partidului de stânga din Germania, Sahra Wagenknecht, își apără „Manifestul pentru pace", semnat de aproape 600.000 de nemți: „Vrem ca negocierile să aibă loc în cele din urmă", a declarat Wagenknecht, relatează postul de televiziune ZDF.

„Acum trebuie să fie vorba în primul rând despre a pune capăt suferinței muribunde și teribile din Ucraina cât mai curând posibil. Și cu siguranță nu putem realiza asta livrând tot mai multe arme Ucrainei și lăsându-ne să ne implicăm în acest război. Chiar și comandantul militar american Mark Milley spune că acest război nu poate fi rezolvat militar, se va încheia la masa negocierilor. Prin urmare, nu trebuie să fie scopul Occidentului să lanseze un război lung și inutil împotriva uzurii, care costă sute de mii de vieți omenești. Și pentru noi, furnizarea de arme tot mai grele înseamnă un pericol și mai mare, chiar să fim târâți în acest război. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de presiune societală pentru inițiative diplomatice, negocieri și pace. Urmează în 25.02 la ora 14 marele miting al păcii la Berlin în fața Porții Brandenburg. De asemenea, Manifestul pentru pace a fost semnat de aproape 600.000 de persoane", a declarat Sahra Wagenknecht la postul german de televiziune.

Ce se spune în Manifestul pentru pace" invocat de Sahra Wagenknecht? A strâns în doar patru zile aproape 600.000 de semnături

„Împreună vrem să ieșim în stradă pe 25 februarie pentru pace și negocieri. Vrem să oprim escaladarea livrărilor de arme. Acum! Vrem să vedem o alianță puternică pentru încetarea focului și negocieri de pace. Acum! Pentru că fiecare zi pierdută costă până la 1.000 de vieți în plus - și ne aduce mai aproape de un al treilea război mondial.

Războiul din Ucraina face ravagii de peste un an. Peste 200.000 de soldați și 50.000 de civili au fost uciși până în prezent. Femeile au fost violate, copiii au fost speriați, o întreagă națiune a fost traumatizată. Dacă luptele continuă în acest fel, Ucraina va fi în curând o țară depopulată și distrusă. Și mulți oameni din întreaga Europă se tem, de asemenea, de o extindere a războiului. Ei se tem pentru viitorul lor și al copiilor lor.

Dar pentru ca mitingul pentru pace din 25 februarie să fie un succes, este nevoie și de o bună aplicare. Nu toată lumea este activă pe rețelele de socializare, așa că dorim să atragem atenția asupra mitingului pentru pace și prin reclame, afișe și în fereastra din Berlin.

Natur Freunde, al cărui președinte federal Michael Müller este primul semnatar al manifestului nostru, sprijină acest pas important spre pace și pentru o nouă politică de destindere. Dorim să contribuim să devenim numeroși la Berlin pe 25 februarie pentru a trimite un semnal puternic: pentru pace, pentru negocieri în locul tancurilor", se arată în manifest.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”