VIDEO Zeci de persoane fără măști sfidează regulile sanitare la un protest anti-Guvern promovat de propaganda Rusiei. Protestul, după modelul din Bulgaria, unde organizator a fost un partid pro-rus

VIDEO Zeci de persoane fără măști sfidează regulile sanitare la un protest anti-Guvern promovat de propaganda Rusiei. Protestul, după modelul din Bulgaria, unde organizator a fost un partid pro-rus

Zeci de persoane fără măști sfidează regulile sanitare la un protest anti-Guvern promovat de propaganda Rusiei. Protestul, după modelul din Bulgaria, unde organizator a fost un partid pro-rus.

Protestul are loc în ciuda interdicției de a organiza adunări publice mari pe perioada stării de alertă. Participanții la protest nu poartă mască.

Ora 19.00: La protest a ajuns și George Simion, un personaj care s-a remarcat prin gesturi radicale de provocare a maghiarilor (la Cimitirul din valea Uzului) sau în Republica Moldova. El a postat imagini de la protest

Ora 18.43: Părinți fără mască cu copii la miting (captură Digi 24)

Sursa Foto: Captura Digi24.ro
Ora 18.34: Printre participanți se numără și dacopați care poartă steaguri cu mesajul ”Dacii liberi”

Ora 18.32: Șeful jandarmeriei București: Suntem în situația de a le explica oamenilor că sănătatea lor e mai importantă pentru noi decât pentru ei. Acești oameni își riscă sănătatea (Digi 24)
 
Ora 18.26: Protestarii folosesc simboluri naționale la protest (Captură Digi 24)

Ora 18.25: Bogdan Stanoevici, fost șef al Circului București și fost candidat la prezidențiale, e și el la miting, unde s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alți protestatari

Ora 18.20: În Piața Victoriei au fost aduși și copii, care nici ei nu poartă măști. Participanții se îmbrățișează, se pupă – toate gesturi nerecomandate în plină pandemie

Ora 18.17: La protest a venit și fostul europarlamentar Adrian Severin. După ce a fost condamnat la închisoare pentru corupție, Severin a promovat constant relații strânse cu Rusia.

Foto: Captură Digi24.ro

Ora 18.12: Reprezentantul Jandarmeriei a declarat la Digi că poartă discuții cu protestatarii și deocamdată exclude sancțiuni.

Ora 18.09: În Piața Victoriei s-au strâns circa 100 de oameni, care nu păstrează distanța de 1,5 metri cerută de legislație. Mulți dintre participanți sunt îmbrăcați în straie populare și promovează mesaje conspiraționiste. Majoritatea participanților la miting nu poartă măști de protecție.

Articol inițial: Iulian Capsali, Dan Chitic și ActiveNews promovează o chemare la protest împotriva ”dictaturii” și care neagă existența coronavirusului. Protestul organizat pentru astăzi, la ora 17.00, în Piața Victoriei, cere demisiile liderilor politici și pretinde că nu există coronavirusul. Organizatorii dau ca exemplu Bulgaria, unde ieri a avut loc un protest similar organizat de un partid pro-rus, potrivit  Europa Liberă .

Organizatorul protestului este un cont nou de Facebook, creat în 6 mai, al unei mișcări numite Frontul Civic Unit. Pe pagina de Facebook nu există nici un detaliu legat de membrii mișcării, dar ritmul postărilor este susținut, iar direcția principală este dată de linia anti-occidentală și contestarea existenței coronavirusului. În plus, așa-zisul Front demască permanent presupusa ”dictatură” din România.

Iulian Capsali și Dan Chitic sunt promovați constant de site-ul Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, iar ActiveNews publică frecvent articole violent anti-occidentale.

De remarcat că Frontul cere explicit organizarea în România a unor proteste similare cu cele din alte state UE, în care protestatari radicali au cerut violent eliminarea restricțiilor. În Germania, conducerea Partidului Social Democrat din Germania (SPD, partid de stânga care formează alături de CDU, marea coaliție de guvernare în Germania) a avertizat în legătură cu existenţa unor forțe radicale care vor să destabilizeze societatea.

În acest moment au fost raportate peste 4,5 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus la nivel global, iar numărul deceselor a ajuns la 304.000.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava