VIDEO Zelenski și Orban, față-n față tocmai la Buenos Aires

VIDEO Zelenski și Orban, față-n față tocmai la Buenos Aires

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orban au vorbit pentru scurt timp duminică la învestirea președintelui argentinian Javier Milei, potrivit videoclipului de pe canalul de YouTube al Senatului argentinian, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski și Viktor OrbanFoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Nu au fost disponibile imediat detalii despre ceea ce au discutat. Mass-media ucraineană speculase că cei doi s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva difergențele legate de candidatura Kievului pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Cei doi lideri au fost arătați discutând timp de aproximativ 20 de secunde, în timp ce erau înconjurați de alți oaspeți în parlamentul argentinian, înainte de un summit al Uniunii Europene de săptămâna viitoare.

Summitul urmează să decidă dacă vor începe discuțiile de aderare cu Ucraina. Orban a spus în repetate rânduri că se opune începerii discuțiilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie unanimă.

Orban a amenințat, de asemenea, că va bloca măsurile de a acorda Kievului sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro până în 2027, deși un înalt oficial a declarat vineri că UE va găsi modalități de a sprijini financiar Ucraina, chiar dacă Ungaria ar respinge această mișcare.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat