VIDEO ”Zicem că a căzut”/Motivul inuman pentru care șapte îngrijitori de la un centru de plasament au lăsat să urle de durere un copil lovit de mașină

VIDEO ”Zicem că a căzut”/Motivul inuman pentru care șapte îngrijitori de la un centru de plasament au lăsat să urle de durere un copil lovit de mașină

Doi angajați ai unui centru de plasament din Prahova au fost dați afară din serviciu și alți patru au avut salariul redus pentru trei luni pentru că au încercat să mușamalizeze un accident rutier în care a fost rănit un copil aflat în grija sistemul de protecție al DGASPC, scrie Ziare.com.

Îngrijitorii au fost filmați în timp ce discutau cum să ascundă accidentul, în loc să acorde primul ajutor copilului care zăcea pe jos și urla de durere.

Dialogul dintre îngrijitori este halucinant și denotă o totală lipsă de compasiune față de băiatul rănit, pe care nu-l băga nimeni în seamă.

Îngrijitorii se certau între ei și încercau să găsească o explicație care să stea în picioare în fața șefilor, dar și să fie crezută de către medicii de la ambulanță.

În înregistrarea video, făcută de către un martor, se aude cum una dintre asistente recomanda să spună toți că băiatul rănit a căzut din copac și să ascundă faptul că a fost victima unui accident. O altă femeie era îngrijorată de starea mașinii implicată în accident, nu de băiatul care a fost lăsat singur pe iarbă să țipe de durere.


Accidentul s-a petrecut în primăvara anului trecut, la Centrul de plasament din orașul Plopeni. Una dintre angajate se pare că a uitat cheile mașinii în contact, iar unul dintre copii s-a urcat la volan și a pornit-o, lovind un alt coleg care se afla în apropiere.

Chiar dacă au încercat să mușamalizeze totul, cazul s-a aflat în cele din urmă, iar Poliția Prahova a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pe de altă parte și DGASPC Prahova a făcut o anchetă în paralel, la finalul căreia șapte angajați ai centrului au fost băgați în comisia de disciplină. Doi dintre ei au fost dați afară, patru s-au ales cu salariile diminuate, iar unul a primit avertisment scris.

Dosarul penal se află încă în cercetări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Filmarea a fost postată pe Facebook de Vasile Bălan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...