VIDEO/A MURIT Gyuri Pascu! Povestea unui OM CU SUFLET BUN

VIDEO/A MURIT Gyuri Pascu! Povestea unui OM CU SUFLET BUN

Artistul Ioan Gyuri Pascu a încetat din viață în această dimineață, la vârsta de 55 de ani. Informația a fost confirmată de șeful ISU. 

Două echipaje SMURD au fost solicitate la locuința artistului. După încercări de resuscitare de circa 45 de minute nu s-a mai putut face nimic. 

„Spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD, într-o intervenție telefonică la Digi24. 

„Apelul de urgenţă a fost primit în jurul orei 5:00, pentru o persoană inconştientă, a detaliat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti. „Echipajele SMURD s-au deplasat imediat la adresă și au constatat că pacientul era în stop cardio-respirator. Au fost demarate procedurile de resuscitare, conform protocolului. Din nefericire, ele nu au fost urmate de un rezultat favorabil, astfel că decesul a fost constatat în jurul orei 6:00”, a precizat Bogdan Oprița. 

Din primele informații, se pare că a fost vorba de un stop cardiac.

El s-a retras din viața publică în ultima perioadă, din cauza stării de sănătate.

Născut la 31 august 1961, Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din 1987.

Ioan Gyuri Pascu era un om extraordinar, cu un suflet de copil, a spus luni, pentru Agerpres, cantareata Monica Anghel.

"Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multa dragoste, de oameni sinceri si deschisi langa el, carora sa le ofere si el dragostea lui, dar sa si primeasca. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu sa-l odihneasca", a spus Monica Anghel.

El s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae.

A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

Povestea unei vieți de om cu suflet bun

Pascu s-a născut la Agnita (în acea perioadă în Regiunea Brașov, acum în județul Sibiu), unde a absolvit școala primară. Tatăl său era român, iar mama sa pe jumătate unguroaică; avea și origini poloneze și slovace. Mama sa era catolică iar tatăl, la fel ca Gyuri, creștin ortodox. Numele său reflectă originile sale: Ioan a fost ales dintre numele românești; al doilea său nume era maghiarul Gyurika, dar a fost notat de atunci ca Ghiurico în certificatul de naștere și documentele personale. Așa cum avea să declare mai târziu Pascu, numele a fost trecut greșit pentru că nici tatăl și nici notarul nu erau familiari cu fonologia limbii maghiare. Pascu, care vorbește fluent limba maghiară, preferă diminutivul Gyuri.

A început să studieze pianul la vârsta de nouă ani, și a cântat prima dată în corul școlii, cu voce de soprană, amuzându-și prietenii cu imitarea unor cântăreți de muzică pop cunoscuți. În timpul clasei a cincea, a început să joace handbal la o echipă de amatori, renunțând la lecțiile la pian și încercându-și norocul în actorie. A învățat singur să cânte la chitară.

La vârsta de paisprezece ani, vocea lui Pascu s-a schimbat. Era încă la sopran în cor, dar își folosea vocea de cap. Ca liceean, Pascu a fost nevoit să intre în Uniunea Tineretului Comunist (UTC), tinerii fiind obligați de regimul comunist român să se alăture uniunii. În 1976 a intrat la Liceul Agnita, care mai târziu și-a schimbat denumirea în Liceul Agro-Industrial Anita. În același an a renunțat la handbal și a început să studieze muzica interpretată la chitară, folosindu-se de manualul autoarei Maria Boeru ca ghid. A debutat ca actor amator în 1977, într-o piesă școlară care a avut loc la Casa de Cultură Agnita. Pascu a asistat în acea perioadă și la concertele Cenaclului Flacăra, inspirat din folkul american și folk rock, tolerat sub regimul comunist. S-a familiarizat cu muzica din Occident, ascultând piesele artistei Olivia Newton-John și ale formației Queen, participând activ la brigada culturală a UTC, unde a scris și interpretat primele cântece de folk-rock.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro