VIDEO/Noul tanc al Rusiei, T-14 Armata, s-a defectat în timpul repetiţiilor pentru parada de pe 9 mai

VIDEO/Noul tanc al Rusiei, T-14 Armata, s-a defectat în timpul repetiţiilor pentru parada de pe 9 mai

Noul tanc sofisticat al armatei ruse, cunoscut sub indicativul T-14 Armata, a părut să se fi defectat joi, în timpul unei repetiţii pentru parada de pe 9 mai de la Moscova, când va fi prezentat în mod oficial publicului.

Noul T-14 a fost promovat drept unul dintre cele mai impresionante echipamente militare produse de Rusia şi va fi prezentat în mod oficial cu ocazia paradei dedicate Zilei Victoriei, celebrate sâmbătă la Moscova, potrivit independent.co.uk.

În timpul repetiţiilor de joi, noul vehicul s-a oprit brusc în faţa mausoleului lui Lenin, deşi motorul încă funcţiona.

Restul paradei a continuat, în timp ce tancul a rămas nemişcat. O încercare a organizatorilor de a remorca vehiculul a eşuat, înainte ca T-14 să repornească 15 minute mai târziu.

Deşi defecţiunea a părut să fie reală, crainicul care comenta parada a anunţat că a fost vorba despre un eveniment "planificat".

"Am vrut să arătăm cum se procedează în cazul în care este nevoie de evacuarea unui tanc. Oprirea vehiculului a fost programată", a spus crainicul mulţimii din Piaţa Roşie.

Principalul avantaj al tancului T-14 Armata în faţa altor vehicule de acest tip este includerea unei turele fără echipaj uman, care este comandată de la distanţă, din interiorul unei capsule blindate. Vehiculul are nevoie de doar doi oameni pentru a fi controlat şi beneficiază de un sistem radar modern, care poate urmări simultan până la 40 de ţinte terestre şi 25 de ţinte aeriene, pe o rază de 100 de kilometri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Foarte interesante amănunte...

5 Document secret rusesc obținut de Washington Post