VIDEO/Pisica sechestrată de ANAF a fost eliberată

VIDEO/Pisica sechestrată de ANAF a fost eliberată

Cel mai nenorocit ministru de Finanțe pe care l-a avut România, Darius Vâlcov, un șpăgar desăvârșit, a imaginat la începutul anului trecut printr-o OUG semnată de evazionistul și spălătorul de bani Ponta, o procedură de control a micilor comercianți prin care dacă ieșea lipsă sau plus la bani în incinta magazinului locul se sigila imediat fără ca proprietarul să mai poată lua ceva din interior. Ajunseseră vânzătorii să se întrebe că dacă un client refuză să ia restul 10, 20 de bani ei trebuie să înghită monedele ca să nu le găsească inspectorii. Așa au rămas mărfuri perisabile sigilate până s-au stricat, oameni nenorociți care și-au pierdut agoniseala și locurile de muncă. Acum, o nouă tragedie iscată de procedura imbecilă a lui Ponta și Vîlcov modificată de pizza-boy, Orlando Teodorovici cel care ne spunea că dacă vrem să damă bacșiș la băiatul cu pizza să ne ducem la pizzerie să-l lăsăm.

La Drobeta Turnu Severin, ANAF a sigilat un magazin de haine conform procedurii. Înauntru a rămas blocată și o pisică pe care nimeni nu a văzut-o la sigilare. Trei săptămâni s-au chinuit oamenii din blocurile din jur să obțină desigilarea magazinului. Procedura e nemiloasă: cine rupe sigiliul merge la pușcărie. Astăzi, corespondentul AGERPRES a realizat un reportaj de la momentul eliberării animalului de către funcționarii veniți de la Târgu Jiu că așa a făcut Ponta regiunile:

„- cu un ceas înainte, în fața vitrinelor, s-au adunat mulți cetățeni și proprietarul imobilului, Georgel Păuna care îndemna lumea să-și vadă de pisicile lor, fiindcă pisica nu mai există, a plecat după șoareci, la bazarul din apropiere.

- cineva de la ANAF a ieșit să spună că pisica a dispărut. După ce spectatorii au plecat dezamăgiți, pisica a ieșit pe "scenă", dintr-o cizmă de damă, și astfel a început fuga după ea prin magazin, iar la vitrine s-au adunat din nou curioși.

- unii spuneau să cheme hingherii, alții să vină pompierii. Până la urmă, unul dintre funcționarii ANAF a reușit să pună mâna pe pisică. Cineva, mai grijuliu, i-a strigat atunci: "dom'le să nu omori pisica, că nu a mâncat de aproape două luni!".

- Inspectorul a vrut să o mângâie iar pisica a sărit din brațele acestuia și iar a fost de negăsit. "Au stresat-o!", a strigat o doamnă, care susținea că i-a împins câteva seri de-a rândul pateu pisicii, cu un băț pe sub ușa de intrare a magazinului.

După ce s-au întocmit documentele de desigilare a ușii și de sub scoatere de sub sechestru a magazinului, polițiștii și funcționarii de la ANAF au plecat de unde veniseră, de la Târgu Jiu, cu depistarea pisicii fiind "împuternicite" vânzătoarele magazinului, care au fost chemate la locul de muncă și cărora li s-a cerut să o predea unor doamne care se erijau în responsabile cu protecția animalelor. ” 

Cât de idiot trebuie să fii să scrii într-un ordin că într-un termen de 5 zile de la solicitare, „desigilarea unitatii operatorului economic poate avea loc in urmatoarele situatii :
a) implinirea termenului pentru care a fost dispusa suspendarea unitatii;
b) in baza unei hotarari judecatoresti executorii;
c) transferul marfurilor sau bunurilor din incinta;
d) schimbarea proprietarului sau utilizatorului (chirias, comodatar) spatiului in care se afla unitatea;
e) lucrari de reparatii urgente in incinta unitatii. ”
Oare ce s-ar fi întâmplat dacă izbucnea un incendiu sau rămânea sigilat în interior un om beat sau un copil care se juca de-a v-ați ascunselea? Pompierii, medicii sau inspectorii ANAF stau lângă ușa sigilată și se uită pe geam înuntru sau aleg să meargă la pușcărie ca să le salveze viețile celor dinăuntru? Asta se întâmplă când niște mediocri fără anvergură imaginează legi și proceduri.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”