Vietnam: Premierul dispune o anchetă privind traficul cu vietnamezi în străinătate după tragedia din Essex

Vietnam: Premierul dispune o anchetă privind traficul cu vietnamezi în străinătate după tragedia din Essex

Premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, a dispus o investigaţie privind traficul cu vietnamezi în străinătate, în contextul informaţiilor terifiante conform cărora majoritatea victimelor tragicului incident din Marea Britanie, unde au fost găsite 39 de cadavre într-un camion, ar fi vietnamezi, au relatat sâmbătă media de stat, preluate de DPA.

"Trebuie să investigaţi şi să descoperiţi cazurile de cetăţeni vietnamezi care sunt duşi ilegal în ţări străine şi să vă ocupaţi cu stricteţe de orice nereguli", a transmis Phuc într-un comunicat, citat de ziarul local VnExpress.

Phuc a mai cerut Ambasadei vietnameze din Marea Britanie să colaboreze cu poliţia britanică şi să ajută la identificare victimelor.

Ambasada vietnameză a creat de asemenea o linie telefonică specială pentru cetăţenii vietnamezi implicaţi care caută asistenţă, conform guvernului vietnamez.

Multe familii vietnameze sunt acum îngrijorate de soarta copiilor lor dispăruţi. Conform unor informaţii din media locale, 13 familii din centrul Vietnamului au raportat dispariţia copiilor lor de la 23 octombrie.

După ce poliţia britanică a descoperit 39 de cadavre într-un camion în Essex săptămâna trecută, primele sale comunicate sugerau că toţi migranţii ar fi cetăţeni chinezi. Acum se pare că majoritatea sunt vietnamezi.

La 25 octombrie, un activist pentru drepturile omului a dezvăluit un mesaj de la un tânăr de 26 de ani trimis mamei sale din Vietnam în care scria că "mor din cauză că nu mai pot să respir".

Sute de cetăţeni vietnamezi sunt traficaţi în Marea Britanie în fiecare an, conform organizaţiei de caritate ECPAT.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...