Vietnamezii, acuzați că i-au mâncat dulăul paznicului de la Castelul Banfy!/Alții, filmați când săpau pe un câmp din Timișoara în căutare de popândăi pentru a-i mânca

Vietnamezii, acuzați că i-au mâncat dulăul paznicului de la Castelul Banfy!/Alții, filmați când săpau pe un câmp din Timișoara în căutare de popândăi pentru a-i mânca

Acuzații oribile la adresa unor vietnamezi angajați într-o fermă de pui din Gilău, județul Cluj.

Un localnic i-a reclamat la poliție că i-ar fi furat câinele, un dulău legat în lanț, pe care l-ar fi mâncat.

Agenții au găsit în frigiderul asiaticilor resturile unui animal pe care le-au trimis specialiștilor, pentru a stabili ce tip de carne este. După această întâmplare șocantă, localnicii spun că în ultima vreme mai mulți câini au dispărut din comună.

Paznicul castelului Banfy din Gilău, care locuiește peste drum de căminul vietnamezilor, este cel care nu și-a mai găsit câinele în curte, deși îl ținea legat în lanț. Omul a făcut o cercetare sumară, apoi a chemat poliția.

Cristian Pleșa, proprietarul câinelui: „Au atacat câinele, nu știu, i-au dat cu spray, sau l-au lovit în cap… că era foarte rău. Și după am văzut că era dezlegat din legătoare și pata de sânge acolo, am mers pe urme. În câteva locuri l-a lăsat jos că era greu, a fost foarte gras câinele. Și am mers direct până la o hală, acolo unde stau vietnamezii ăștia.”

Carmen Pompaș, IPJ Cluj: „Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat la fața locului. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și uciderea animalelor fără drept, cu intenție. Se lucrează la administrarea probatoriului”.

Proprietarii fermei de pui unde lucrează vietnamezii nu au vrut să comenteze situația. Și nici muncitorii nu au avut voie să iasă din clădire ca să dea declarații.

La fermă de pui din Gilău lucrează 30 de muncitori din Vietnam. Localnicii spun însă că în ultimele luni mai mulți câini au dispărut, în mod suspect, din zonă.

Localnic: „Băiatul ăsta avea vreo 20 de câini. De când au venit ăștia au dispărut toți. O mai rămas unul încă m-am mirat cum de numai un câine este.”

Localnic: „I-am văzut prin sat pe la magazine. N-am auzit să facă prostii, să facă nu știu ce…Am rămas așa oarecum…om rămâne și fără câini de acum”, scrie NapocaNews.

Vietnamezi filmați când săpau pe un câmp din Timișoara în căutare de popândăi pentru a-i mânca - sesizare la Poliție

Mai mulți cetăţeni vietnamezi, cel mai probabil muncitori, au fost fotografiaţi în timp ce săpau pe un câmp din Timişoara în căutare de popândăi, animale protejate de lege, pentru a-i mânca, potrivit unei asociații de protecție a animalelor. Poliţia a început o anchetă.

PopândăuFoto: Andrei Prodan | Dreamstime.com

Grupul de vietnamezi a fost observat de doi fotografi în apropierea platformei industriale din zona Şag-Freidorf, din sudul oraşului Timişoara, după ce au săpat mai multe gropi şi ar fi reuşit să prindă câteva exemplare de popândăi pe care le-au pus în bidoane de plastic, scrie News.ro.

Fotografiile au ajuns la Asociaţia pentru Susţinerea, Promovarea şi Aplicarea Drepturilor Animalelor (A.S.P.A.D.A.), iar asociaţia a sesizat atât Poliţia, cât şi Garda de Mediu, deoarece popândăii sunt specie protejată.

  • „Solicităm respectuos anchetarea săvârşirii unor acte de cruzime şi rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenţie şi fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege cuprinse în Anexă 4A Specii de interes comunitar, Specii de animale şi de plante care necesită o protecţie strictă la O.G. 57/2007 specia Popândău (Spermophilus citellus (Citellus citellus) (Popandau, Suită). Menţionăm că am anunţat şi Garda de Mediu Timiş.
  • În fapt, în data de 26.03.2023 am primit un mesaj pe mesageria asociaţiei de la fotografi care au surprins, fotografiind în zonă, în mai multe rânduri, un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma. Din informaţiile pe care le deţin, o comunitate de vietnamezi ar fi în proximitatea Fabricii de Zahăr”, se arată în denunţul penal depus de Anamaira Varga Manolea, preşedinte al asociaţiei.

Agenţii de la Poliţia Animalelor au început cercetările.

  • „La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Popândăul este un mic mamifer care trăieşte şi pe teritoriul României şi este una dintre speciile protejate prin lege.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”