Viktor Orban a înfiinţat un Consiliu de Apărare

Viktor Orban a înfiinţat un Consiliu de Apărare

Protejarea securităţii şi suveranităţii Ungariei, puse sub presiune de războiul din Ucraina, criza economică europeană rezultată şi presiunea migratorie în creştere, va constitui o prioritate în următorii ani, a declarat şeful biroului de presă al lui Orban, Bertalan Havasi.

Consiliul de Apărare se va ocupa de rapoarte şi va face propuneri cu privire la serviciile de informaţii, securitate publică, protejarea frontierelor, apărare, migraţie, managementul dezastrelor, contraterorism şi dezvoltarea forţelor armate, a precizat Havasi.

Noul organism este coordonat de consilierul pe probleme de securitate al lui Viktor Orban. Alţi membri ai săi sunt miniştrii pentru Interne, Apărare, Externe şi Comerţ Exterior.

Consiliul de Apărare al Ungariei se va întruni de două ori pe săptămână. De asemenea, există posibilitatea convocării unor reuniuni extraordinare de oricare din membri în caz de necesitate, precizează MTI .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...