Viktor Orban, acuzat că a folosit date confidențiale ale cetățenilor pentru câștigarea alegerilor în Ungaria

Viktor Orban, acuzat că a folosit date confidențiale ale cetățenilor pentru câștigarea alegerilor în Ungaria

Este scandal uriaș în Ungaria după ce un raport făcut public de Human Rights Watch scoate la iveală noi detalii despre câștigarea alegerilor de către Viktor Orban.

Foto Shutterstock

Fidesz, partidul de guvernământ al premierului ungar Viktor Orban, ar fi folosit date ale cetățenilor care s-au înscris la campania de vaccinare anti-Covid pentru a le trimite mesajele electorale înainte de alegerile care au avu avut loc în luna aprilie.

Organizația Human Rights Watch a făcut public un raport potrivit căruia partidul Fidesz a folosit și date de la cererile de beneficii fiscale și de la înregistrările membrilor asociațiilor, relatează ziare.com .

Potrivit raportului, persoanele care și-au adăugat datele personale pe un site administrat de către guvern, pentru vaccinarea împotriva Covid, au primit mesaje politice ce aveau ca scop influențarea alegerilor în favoarea partidului de guvernământ.

Această practică încalcă drepturile de confidențialitate și diminuează linia de demarcație între partidul de guvernământ și resursele guvernamentale din Ungaria. Este bine știut faptul că Ungaria a mai fost avertizată de UE că trebuie să ia măsuri în ceea ce privește respectarea statului de drept.

Folosirea datelor personale ale oamenilor, colectate pentru ca aceștia să poată accesa serviciile publice, pentru a-i bombarda cu mesaje de campanie politică este o trădare a încrederii și un abuz de putere.

Guvernul ungar ar trebui să înceteze să exploateze datele personale pentru campanii politice și să garanteze condiții echitabile pentru alegeri”, a declarat Deborah Brown, cercetător senior în tehnologie la Human Rights Watch.

La alegerile din aprilie 2022 Viktor Orban a obținut al patrulea mandat ca prim-ministru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro