Viktor Orban: Ungaria va reprograma unele operaţiuni medicale în spitale în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus

Viktor Orban: Ungaria va reprograma unele operaţiuni medicale în spitale în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus

Ungaria va încerca să evite cât mai mult posibil închiderea şcolilor, însă unele operaţiuni medicale vor trebui reprogramate, în contextul în care paturile din spitale sunt ocupate tot mai mult cu pacienţii bolnavi de coronavirus, a declarat vineri premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

Conform actualelor predicţii, a spus Orban, Ungaria va avea nevoie de 2.240 de paturi la terapie intensivă, cu ventilatoare, până la 21 noiembrie şi de 4.480 până la 10 decembrie.

"Cam aceasta este limita capacităţilor noastre, pentru că asta implică 30.000-32.000 de pacienţi cu coronavirus în paturile de spital", a declarat el la postul public de radio.

"Am putea încă să gestionăm asta, dar am luat astăzi decizia ca în cazul în care infectările depăşesc această limită, să existe locuri speciale, în afara spitalelor dacă e nevoie, unde pacienţii să primească o îngrijire corespunzătoare", a mai spus premierul ungar.

Orban a precizat că decizia de reprogramare a unor operaţiuni va fi luată "în câteva zile sau câteva ore", pentru a elibera paturi de spital.

Ungaria a închis cluburile de noapte şi a impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la începutul acestei săptămâni pentru a limita răspândirea rapidă a infectărilor.

În încercarea de a reduce efectele negative asupra unei economii lovite de recesiune, guvernul naţionalist al lui Orban a refuzat până acum să impună măsuri de izolare strictă.

Şcolile rămân deschise, la fel şi toate magazinele şi restaurantele, iar meciurile de fotbal vor continua să aibă loc în faţa a mii de spectatori la nivel naţional.

Ungaria a raportat joi 3.928 de noi cazuri de coronavirus, iar numărul deceselor pentru o zi a fost de 84.

Numărul total de infectări a ajuns în Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, la 94.916, iar numărul deceselor, la 2.147. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă