Vine „surpriza 2”/Apelul misterios al Kievului pentru locuitorii din teritoriile în curs de „dezocupare” din sudul Ucrainei

Vine „surpriza 2”/Apelul misterios al Kievului pentru locuitorii din teritoriile în curs de „dezocupare” din sudul Ucrainei

Ucraina le-a cerut luni locuitorilor din Crimeea anexată de Rusia să pregătească adăposturi antiaeriene și să se aprovizioneze cu provizii, în condițiile în care Kievul avansează cu planurile pentru o contraofensivă majoră pentru a alunga trupele rusești din teritoriul ucrainean ocupat, transmite Reuters .

De săptămâni întregi, Ucraina le spune locuitorilor din sudul său ocupat să fie pregătiți și să evacueze înainte de a lansa o contraofensivă. Cu toate acestea, avertismentul de luni a fost remarcabil pentru că s-a adresat locuitorilor din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, spre deosebire de zonele capturate de Rusia în timpul invaziei din acest an.

Se crede că peninsula de la Marea Neagră se află în afara razei de acțiune a armelor ucrainene, deși mai multe explozii recente la siturile militare rusești din Crimeea au pus sub semnul întrebării acest lucru. Kievul a refuzat să revendice responsabilitatea pentru aceste incidente.

„Cerem rezidenților din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor (ucraineni) în timpul măsurilor de dezocupare”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak.

„În special, să pregătească un adăpost antiaerian, să se aprovizioneze cu cantități suficiente de apă și să încarce acumulatoarele de energie. Totul va fi Ucraina”, a scris el pe Twitter.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...