Vine uraganul?/Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

Vine uraganul?/Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

Jack Dorsey, co-fondator Twitter: Inflaţia va escalada în SUA şi se va răspândi în restul lumii/”Hiperinflaţia va schimba totul. Se întâmplă”.

Co-fondatorul Twitter Jack Dorsey consideră că inflaţia va escalada în Statele Unite, el afirmând că situaţia se va agrava considerabil şi se va extinde şi în restul lumii, transmite News.ro, care citează CNBC. ”Hiperinflaţia va schimba totul. Se întâmplă”, a scris Dorsey pe Twitter, vineri noaptea.

Inflaţia preţurilor de consum din Statele Unite se află aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani, existând îngrijorări în creştere că problema ar putea fi mai gravă decât au anticipat autorităţile.

Vineri, preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a recunoscut că presiunile inflaţioniste ”Vor dura probabil mai mult decât ne aşteptam anterior”, menţionând că acestea ar putea continua ”mult în anul viitor”.

Liderul băncii centrale a adăugat că se aşteaptă ca Fed să înceapă în curând să retragă măsurile extraordinare pe care le-a oferit pentru a ajuta economia, despre care criticii spun că au alimentat inflaţia.

Pe lângă coordonarea unei platforme de social media care are 206 milioane de utilizatori activi zilnic, Dorsey este un puternic susţinător al bitcoin. El a spus că Square, platforma de procesare a cardurilor de debit şi credit pe care Dorsey a co-fondat-o, urmăreşte să se implice în minarea criptomonedei.

Square deţine bitcoin şi facilitează tranzacţionarea acesteia.

Răspunzând comentariilor utilizatorilor, Dorsey a adăugat vineri că vede că problema inflaţiei se intensifică în întreaga lume.

„Se va întâmpla în curând în SUA, şi în toată lumea”, a scris acesta pe Twitter.

Dorsey este în prezent atât CEO-ul Twitter, cât şi al Square. Un lucru este să anticipezi o inflaţie mai rapidă, dar poate fi surprinzător pentru unii că Dorsey a folosit cuvântul hiperinflaţie, o condiţie de creştere rapidă a preţurilor care poate ruina monedele şi poate doborî economii întregi.

Investitorul miliardar Paul Tudor Jones şi alţii au anticipat o perioadă de accelerare a inflaţiei. Jones a declarat pentru CNBC la începutul săptămânii că deţine nişte bitcoin, considerând moneda o protecţie bună împotriva inflaţiei.

”În mod clar există un loc pentru cripto. În mod clar, câştigă cursa împotriva aurului în acest moment”, a spus Jones miercuri. Dar majoritatea investitorilor majori nu au mers atât de departe încât să anticipeze hiperinflaţie, aşa cum a făcut Dorsey.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...