Vineri s-a dovedit că avem de-a face cu o CONSPIRAȚIE a BORFAȘILOR! Votul din 11 decembrie a fost DETURNAT!

Vineri s-a dovedit că avem de-a face cu o CONSPIRAȚIE a BORFAȘILOR! Votul din 11 decembrie a fost DETURNAT!

Decizia Curții Constituționale de vineri dovedește fără tăgadă că avem de-a face cu o conspirație a borfașilor! Cum poate Dorneanu să decidă pe legalitate când ginerele său, Petre Tobă, este anchetat de DNA? Mai mult, votul din 11 decembrie a fost deturnat și este folosit în scopuri pur personale de indivizi condamnați sau judecați pentru corupție aflați la conducerea PSD și ALDE.

PSD, prin Codrin Ștefănescu, a și cerut demisia de urgență a șefei DNA. 

Imediat după ce CCR și-a motivat decizia, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să-i ceară demisia șefei DNA. „Dacă nu o face, ne merităm soarta!”, a spus Ștefănescu la Antena 3, la emisiunea Alessandrei Stoicescu, „100 de minute”. „PSD îl sprijină și îl susține pe ministrul Justiției în toate demersurile sale. Dacă nu o să ceară demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, înseamnă că ne merităm soarta. Trebuie să ne ducem în munți. Degeaba e munca noastră.”, a spus Codrin Ștefănescu.

Și acesta este doar începutul. La cald.

Și „organul mediatic” al PSD, Antena 3, a cerut imediat demisia șefei DNA. Mircea Badea a comentat, vineri, la ”100 de minute”, motivarea Curții Constituționale privind decizia în cazul anchetării Guvernului pentru emiterea OUG 13. Realizatorul Antena 3 apreciază că procurorii DNA și cei ai Parchetului General trebuie să răspundă pentru încălcarea flagrantă a Constituției și crede că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu va mai rămâne în funcție.

”Nu mai are ce să caute în fruntea DNA. Nu cred că și-ar da demisia, chiar dacă și-ar da-o n-ar avea nimic de-a face cu onoarea. Ce este cu adevărat devastator, pentru noi, că noi trăim în această țară, să trăim într-o țară unde se întâmplă asta, CCR zice că procurorii lui Lazăr și Kovesi nu doar încalcă legea, dar vor să fie și Parlament și CCR. Vor să fie și Guvern și Parlament și judecători, ori asta nu se poate întâmpla într-un stat de drept. Hotărârea Curții mai zice că acțiunea parchetului încetează să mai fie legitimă și devine abuzivă. Apoi, are consecință intimidarea legiuitorului. Doamna Kovesi nu va mai rămâne în funcție, va fi demisă. Președintele nu mai poate ignora această decizie a CCR. Nici ambasadele nu mai pot ignora această decizie. E foarte tare această motivare. Deci DNA face poliție politică, altfel de ce ar mai fi trecut Curtea așa ceva în motivare?” apreciază Mircea Badea.

Aprecierile Curții în acest caz sunt cât se poate de clare și arată că procurorii și-au depășit cu mult atribuțiile și au acționat nelegal și abuziv. Mai mult, DNA a folosit acest dosar ca instrument de presiune politică.

”Dacă doamna Kovesi vrea să facă politică să facă politică, dar nu din postura asta. La fel și domnul Lazăr” a conchis Mircea Badea.

Ce trebuie să știți

Călin Popescu Tăriceanu nu a depus și nici nu există nicio dovadă a faptului că, investigând modul de adoptare al OUG 13, DNA sau Parchetul General ar fi investigat oportunitatea emiterii ordonanței.

Niciunul dintre documentele cauzei nu este de natură să probeze că ancheta penală ar viza respectarea condițiilor stabilite de art.115 din Constituție pentru adoptarea de ordonanțe de urgență

Soluționarea conflictelor juridice de natură constituțională nu poate avea semnificația încălcării chiar de către CCR a competenței altei autorități publice (…) pentru a analiza (…) încadrarea juridică a faptelor pentru care s-a formulat denunț în prezenta cauză.

Pe 15 mai 2016, tot Curtea Constituțională a constatat că procurorul este obligat să înceapă urmărirea penală in rem, în cazul unei sesizări, acum CCR spune că procurorul și-a depășit atribuțiile, începând aceeași urmărire.



Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...