Vinul roșu, efectul asupra sănătății. Dr. Vlad Ciurea: „Conține o substanță care îmbunătățește calitatea vieții“ VIDEO

Vinul roșu, efectul asupra sănătății. Dr. Vlad Ciurea: „Conține o substanță care îmbunătățește calitatea vieții“ VIDEO

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă consumul moderat de vin roșu, mai ales cel din struguri românești, deoarece conține un antioxidant care îmbunătățește calitatea vieții.

Vinul obținut din struguri românești conține resveratrol FOTO: Crama Bujoru/FACEBOOK

Potrivit reputatului neurochirug Vlad Ciurea, vinul roșu desface vasele cerebrale, crește pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Are o substanță care se numește resveratrol, care protejează ADN-ul celulelor și îmbunătățește calitatea vieții.

„Creierului îi place un pic de vin roșu. Desface vasele cerebrale, redă pofta de viață, previne accidentul cerebral vascular și cardiac. Vinul roşu are o substanţă, numită resveratrol, care îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi calitatea funcţiei celulei nervoase. Resveratrol îl mai găsim în acel strugure pe care îl aveam în copilărie şi îi spuneam Hamburger. Este acel strugure închis la culoare şi este vestit. Vă recomand să căutaţi strugurii româneşti care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase. Mai mult, am aflat de la colegii oftalmologi, că îmbunătăţește şi activitatea retinei. Vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a declarat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Ajută la sănătatea inimii și are proprietăți antiinflamatoare

Potrivit specialiștilor, afinele, merișoarele, arahidele (alunele de pământ), ciocolata neagră sunt, de asemenea, surse de resveratrol. De departe însă, cel obținut din struguri roșii și din vin este cel mai bun.

Resveratrolul este o substanță produsă de plante, un polifenol cu rol antioxidant. Acesta protejează celula nervoasă și are beneficii pentru sănătatea inimii .

Consumul moderat de vin roșu, care conține resveratrol, a fost corelat cu o reducere a riscului de boli cardiovasculare. Acest compus poate ajuta la menținerea sănătății vaselor de sânge și la reglarea tensiunii arteriale.

Resveratrolul reduce inflamația în organism prin inhibarea anumitor substanțe și enzime responsabile de răspunsurile inflamatorii, mai spus specialiștii.

De asemenea, resveratrolul are proprietati antibacteriene si antifungice care ar putea contribui și în cazul infecțiilor tractului urinar și digestiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”