Violențe de castă în India: bilanțul crește la 19 morți

Violențe de castă în India: bilanțul crește la 19 morți

Bilanțul violențelor de castă în nordul Indiei a crescut la 19 morți și 200 de răniți, a declarat luni pentru AFP un responsabil local. 'Nouăsprezece persoane au murit și peste 200 au fost rănite', a declarat P.K. Das, un înalt responsabil în Ministerul de Interne al statului Haryana, adăugând că situația începe să se calmeze.

Noi revolte legate de sistemul de castă au afectat duminică nordul Indiei, unde 12 persoane au fost ucise în trei zile, iar criza amenință acum să perturbeze alimentarea cu apă a capitalei New Delhi, după ce protestatarii au distrus un sistem de filtrare și purificare a apei potabile, potrivit Reuters.

Aceștia au atacat clădiri administrative locale, au dat foc la stații de cale ferată și au blocat mai multe drumuri .

Guvernul indian a trimis în jur de 4.000 de militari și a mobilizat aproximativ 5.000 de persoane din forțele de protecție civilă pentru instalarea ordinii în statul Haryana.

Violențele s-au declanșat în acest stat, situat la nord-est de New Delhi, joi seara, când un grup de persoane a ieșit la o acțiune de protest, cerând creșterea cotelor de locuri de muncă în instituțiile publice și de locuri în universități pentru Jats, un grup etnic care locuiește în statul Haryana și în alte câteva state indiene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!