Violenţe israeliano-palestiniene: Preşedintele Biden a discutat telefonic cu premierul israelian Netanyahu

Violenţe israeliano-palestiniene: Preşedintele Biden a discutat telefonic cu premierul israelian Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat miercuri telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la scurt timp după anunţul trimiterii unui emisar în Israel şi teritoriile palestiniene, Hady Amr, în contextul escaladării violenţelor în ultimele zile, informează AFP.

"Am avut o discuţie cu Bibi Netanyahu" , a anunţat preşedintele Biden la Casa Albă.

"Speranţa mea este ca situaţia să se rezolve cât mai rapid posibil, dar Israelul are dreptul să se apere atunci când mii de rachete sunt lansate spre teritoriul său", a adăugat preşedintele american.

Misiunea lui Hady Amr, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, este aceea de a solicita "în numele preşedintelui Biden o dezescaladare a violenţei", a precizat secretarul de stat Antony Blinken.

Tot miercuri, şeful diplomaţiei americane a discutat telefonic cu premierul Netanyahu, căruia i-a reiterat apelul către toate părţile privind dezescaladarea tensiunilor şi încetarea violenţei.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a discutat şi el cu omologul israelian, Benny Gantz, cerând ambelor părţi să "ia măsuri pentru a restabili liniştea".

Violenţele din ultimele zile, cele mai intense din ultimii şapte ani, s-au soldat cu moartea a peste 60 de persoane de ambele părţi în atacurile cu rachete ale mişcării islamiste Hamas şi ripostele israeliene; peste 50 de morţi în Fâşia Gaza, dintre care cel puţin 14 copii, şi şase în Israel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

3 Mearsheimer / „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

4 VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul …

5 VIDEO Fază de cascadorii râsului în Liban, unde premierul a confundat-o pe Giorgia Meloni cu asistenta ei şi a pupat-o la scara avionului