Violeta Alexandru: Am emis un set de instrucţiuni, cu recomandări, către angajatori

Violeta Alexandru: Am emis un set de instrucţiuni, cu recomandări, către angajatori

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că ministerul pe care îl conduce a emis un set de instrucţiuni şi recomandări către angajatori, astfel încât aceştia să ia în considerare modificarea programului de lucru "acolo unde se impune" pentru a-i permite unuia dintre părinţi să stea acasă cu copilul sau opţiunea activităţii desfăşurate de la domiciliu.

"Astăzi am avut o şedinţă în cadrul ministerului, ne-am şi consultat cu partenerii noştri şi am găsit de cuviinţă să emitem un set de instrucţiuni care să recomande angajatorilor să ia în considerare, pe de o parte, modificarea programului de lucru acolo unde se impune, astfel încât unul dintre părinţi să poată fi acasă cu minorul pentru a-l îngriji sau să ia în considerare opţiunea activităţii desfăşurate de la domiciliu, prevedere prevăzută în Codul Muncii şi disponibilă celor care o pot practica de la domiciliu, respectiv folosirea prevederilor legate de telemuncă. Aici, punerea în aplicare a prevederilor legate de telemuncă este condiţionată de asigurarea unor condiţii tehnice, pentru a putea desfăşura corespunzător activităţile. Avem, deci, câteva opţiuni", a precizat Violeta Alexandru, marţi, în cadrul şedinţei de guvern, la solicitarea premierului interimar. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”