Viorel Cataramă: Învățământul superior românesc trebuie privatizat integral

Viorel Cataramă: Învățământul superior românesc trebuie privatizat integral

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 București, Viorel Cataramă, consideră că învățământul superior românesc ar trebui privatizat integral și să nu se mai acorde subvenții de la stat.

"De ce trebuie sa plătim noi din banii noștri studiile unui viitor medic timp de șase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar", a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL București.

Cât privește domeniul sănătății, el a spus că "degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operație se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite".

În opinia sa, ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate.

"Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie sa rămână la stat", a susținut Cataramă.

El a adăugat că oamenii de afaceri care au demonstrat performanță în România pot intra în structurile de conducere ale administrației locale și centrale.

"Trebuie să apreciem acești oameni de afaceri, nu trebuie sa-i eliminăm și sa-i folosim numai ca sponsori pentru activitățile noastre", a mai precizat Cataramă.

Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL București, a precizat că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de PNL București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

3 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică