Viorel Ștefan: Democrația din România este destul de matură pentru ca o criză politică să nu afecteze economia țării

Viorel Ștefan: Democrația din România este destul de matură pentru ca o criză politică să nu afecteze economia țării

Democrația din România este destul de matură pentru ca o criză politică să nu afecteze economia țării iar în prezent este important ca toate instituțiile statului să își desfășoare activitatea normal, consideră ministrul demisionar al Finanțelor, Viorel Ștefan, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor.

 

El a precizat că și-a depus demisia în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD din data de 14 iunie 2017 însă va continua să își exercite mandatul până la publicarea deciziei de eliberare din funcție în Monitorul Oficial.

"În acest moment, este important ca toate instituțiile statului să își desfășoare activitatea normal, iar responsabilitatea ministerului pe care îl conduc este să asigure finanțarea funcționării sistemului public. Este un semnal de continuitate și de stabilitate pe care vreau să îl transmit atât mediului de afaceri, cât și instituțiilor internaționale. Democrația din România este destul de matură pentru ca o criză politică să nu afecteze economia țării", precizează ministrul demisionar al Finanțelor.

PSD și ALDE au decis miercuri să retragă sprijinul politic acordat Guvernului condus de Sorin Grindeanu, invocând performanțele slabe ale Cabinetului, hotărâre în urma căreia miniștrii și-au depus joi demisiile la Secretariatul General al Guvernului. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că va demisiona din fruntea Executivului numai dacă președintele Iohannis va numi tot un premier PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...