Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Viorel Ștefan, despre neplasarea titlurilor de stat: Jocul îl conducem noi; avem un buffer care ne permite să nu fim captivi în piață

Statul are un buffer care permite autorităților să nu fie captive în piața emisiunilor de titluri stat, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, după respingerea, de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP), a unor oferte ale băncilor în cadrul unor licitații de titluri de stat.

"Se împrumută statul. Emisiunile de stat sunt interesante pentru toți investitorii. Vă reamintesc că avem un buffer care ne permite să nu fim captivi în această piață și jocul îl conducem noi", a spus Ștefan.

Ministerul Finanțelor a respins de două ori în această lună ofertele de cumpărare transmise de bănci în cadrul licitațiilor de titluri de stat, o dată pe 9 martie, când a anunțat că nu a reușit să plaseze emisiunea de obligațiuni de stat pe doi ani, programată, în valoare de 600 de milioane de lei, și a doua oară în 13 martie, pentru emisiunea de 300 milioane de lei, arătând că ofertele au un nivel inacceptabil de preț.

Ministerul Finanțelor Publice a planificat împrumuturi de 4,075 miliarde de lei de la băncile comerciale în martie 2017, din care 3,7 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat și 375 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Pentru trimestrul I al anului 2017, Ministerul Finanțelor Publice are în vedere atragerea unui volum indicativ de 10 — 12 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piața internă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 VIDEO Credeați că Securitatea a murit? Priviți cu cine vorbea Iulian Vlad pe 22 decembrie 1989! Acum a primit …

3 Realizați că noi am ajuns să mâncăm așa ceva?

4 VIDEO Voi ați văzut asta? Candidata lui Voiculescu izbucnește în râs când vrea să vorbească despre candidata P…

5 HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca i…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake