Viorel Ștefan, despre neplasarea titlurilor de stat: Jocul îl conducem noi; avem un buffer care ne permite să nu fim captivi în piață

Statul are un buffer care permite autorităților să nu fie captive în piața emisiunilor de titluri stat, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, după respingerea, de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP), a unor oferte ale băncilor în cadrul unor licitații de titluri de stat.

"Se împrumută statul. Emisiunile de stat sunt interesante pentru toți investitorii. Vă reamintesc că avem un buffer care ne permite să nu fim captivi în această piață și jocul îl conducem noi", a spus Ștefan.

Ministerul Finanțelor a respins de două ori în această lună ofertele de cumpărare transmise de bănci în cadrul licitațiilor de titluri de stat, o dată pe 9 martie, când a anunțat că nu a reușit să plaseze emisiunea de obligațiuni de stat pe doi ani, programată, în valoare de 600 de milioane de lei, și a doua oară în 13 martie, pentru emisiunea de 300 milioane de lei, arătând că ofertele au un nivel inacceptabil de preț.

Ministerul Finanțelor Publice a planificat împrumuturi de 4,075 miliarde de lei de la băncile comerciale în martie 2017, din care 3,7 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat și 375 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Pentru trimestrul I al anului 2017, Ministerul Finanțelor Publice are în vedere atragerea unui volum indicativ de 10 — 12 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piața internă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

4 Teoria conspirației? / VIDEO Specialist la CNBC: Tulpina de CoVid-19 din Iran este diferită față de cea care a l…

5 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!