Viorel Ștefan, despre neplasarea titlurilor de stat: Jocul îl conducem noi; avem un buffer care ne permite să nu fim captivi în piață

Statul are un buffer care permite autorităților să nu fie captive în piața emisiunilor de titluri stat, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, după respingerea, de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP), a unor oferte ale băncilor în cadrul unor licitații de titluri de stat.

"Se împrumută statul. Emisiunile de stat sunt interesante pentru toți investitorii. Vă reamintesc că avem un buffer care ne permite să nu fim captivi în această piață și jocul îl conducem noi", a spus Ștefan.

Ministerul Finanțelor a respins de două ori în această lună ofertele de cumpărare transmise de bănci în cadrul licitațiilor de titluri de stat, o dată pe 9 martie, când a anunțat că nu a reușit să plaseze emisiunea de obligațiuni de stat pe doi ani, programată, în valoare de 600 de milioane de lei, și a doua oară în 13 martie, pentru emisiunea de 300 milioane de lei, arătând că ofertele au un nivel inacceptabil de preț.

Ministerul Finanțelor Publice a planificat împrumuturi de 4,075 miliarde de lei de la băncile comerciale în martie 2017, din care 3,7 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat și 375 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Pentru trimestrul I al anului 2017, Ministerul Finanțelor Publice are în vedere atragerea unui volum indicativ de 10 — 12 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piața internă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 Comentariul și concluziile lui Sebastian Lăzăroiu după ieșirile televizate ale celor doi candidați

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet