Viorica Dăncilă, după discuția cu Klaus Iohannis: Ne vom continua mandatul / Voi lua măsuri faţă de greşelile produse la alegeri

Viorica Dăncilă, după discuția cu Klaus Iohannis: Ne vom continua mandatul / Voi lua măsuri faţă de greşelile produse la alegeri

Premierul Viorica Dăncilă a spus că actualul Executiv își va continua mandatul. Declarația a fost făcută în prima ședință de Guvern după anunțarea rezultatului alegerilor europarlamentare și referendumului din 26 mai și, de asemenea, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

„Guvernul a fost învestit de Parlament în baza votului adoptat de români în decembrie 2016, iar majoritatea parlamentară e solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a președintelui Camerei Deputaților. Ne vom continua mandatul, avem un program de guvernare și o președinție rotativă a Consiliului UE de succes, prin urmare e datoria noastră să continuăm pe acest drum”, a spus Viorica Dăncilă.

„Este esențială o legătură mai strânsă cu oamenii și să fim mai aproape de așteptările lor. Sunt premierul tuturor românilor și îmi voi duce mandatul mai departe”, a adăugat ea.
Premierul s-a întâlnit astăzi cu șeful statului. Au discutat despre soarta Guvernului, în contextul în care PNL a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură, iar PSD a decis să trimită la Președinție trei nominalizări pentru posturile vacante de miniștri. Totodată, Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să îi demită pe miniștrii de Externe, Teodor Meleșcanu, și Interne, Carmen Dan.

„Astăzi am avut o discuţia la Cotroceni cu dl preşedinte legat de nominalizarea miniştrilor şi de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului. Am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem răspuns de la dl preşedinte Iohannis”, a spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va lua măsuri cu privire la "greşelile" produse în organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 26 mai după ce va analiza raportul pe care l-a solicitat MAE, MAI şi celorlalte instituţii implicate.

"Aşa cum am anunţat, imediat după alegeri am cerut MAE şi MAI, tuturor instituţiilor implicate în organizarea alegerilor, un raport complet cu privire la desfăşurarea procesului de votare, a dificultăţilor întâmpinate de alegători. Sunt un om echilibrat şi corect care nu vrea să ia decizii pripite. Poziţia de prim-ministru presupune raţiune şi responsabilitate şi cred că toate deciziile trebuie să le luăm în urma acestei analize. Pe baza acestui raport voi lua măsuri analizând cu atenţie ceea ce s-a întâmplat. Dacă au fost greşeli, şi cu siguranţă au fost greşeli, cei cu responsabilitate, cei care sunt responsabili de aceste greşeli trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică a acestor lucruri", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la începutul şedinţei de Guvern.


Premierul a adăugat că, totodată, vor trebui luate măsuri pentru ca "ceea ce nu a fost bine în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului de duminică să nu se mai repete la următoarele scrutine electorale".

"Dacă este nevoie de noi reglementări, de modificări legislative, avem toată deschiderea să le facem împreună cu specialişti", a spus Dăncilă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...