Viorica Dăncilă: Eu nu am avut timp, ca preşedintele Iohannis, să mă gândesc unde mă întorc la muncă; eu am muncit 24 de ore din 24

Viorica Dăncilă: Eu nu am avut timp, ca preşedintele Iohannis, să mă gândesc unde mă întorc la muncă; eu am muncit 24 de ore din 24

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Timişoara, că este convinsă că îşi va găsi un loc de muncă după ce îşi va încheia mandatul de şef al Guvernului, deşi nu s-a gândit la acest lucru, întrucât a muncit continuu pentru interesele ţării.

"Sunt convinsă că o să-mi găsesc un loc de muncă, cred că am destulă experienţă şi sunt suficiente locuri unde pot dovedi că pot face performanţă, aşa cum am dovedit şi cât am fost premier", a afirmat Viorica Dăncilă, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

Ea a adăugat că nu a avut timp, "ca domnul preşedinte Klaus Iohannis" să se gândească la locul de muncă sau unde se va întoarce, pentru că a muncit 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, fără să aibă vacanţe sau timp liber.

"Când am avut o perioadă puţin mai lejeră guvernamental, am mers să văd realizările din teritoriu, pentru că în spatele acestui guvern stau multe lucruri făcute pentru oameni şi autorităţile locale (...). Nu am avut timp să mă gândesc la un loc de muncă, pentru că, spre deosebire de candidatul Iohannis, eu m-am gândit mai puţin la avantajul meu personal sau electoral şi m-am gândit ce pot să fac pentru oameni până în ultima clipă, inclusiv Sala polivalentă (din Timişoara - n.r.), creşterea salariului minim pe economie, ultimele facturi pe PNDL", a explicat Viorica Dăncilă.

Întrebată despre faptul că, pe întregul mandat guvernamental, a fost în conflict permanent cu Preşedinţia României, deşi declara la început că nu este o fire conflictuală, Viorica Dăncilă a afirmat că este o persoană care întotdeauna a dat dovadă de echilibru şi de consens.

"Din prima zi a mandatului meu mi-am dorit o cooperare foarte bună interinstituţională cu Administraţia Prezidenţială şi Parlamentul României. Din păcate, nu pot să cooperez cu cineva care nu-şi doreşte acest lucru (...). Toate acestea nu au fost din cauza mea, ci pentru că avem un preşedinte care nu şi-a înţeles rolul pe care trebuie să aibă, care a încălcat Constituţia României, care deşi a jurat credinţă acestei ţări cu mâna pe biblie şi pe Constituţia României, nu şi-a respectat jurământul. Nici în ceea ce priveşte jurământul pe biblie (...), nici Constituţia, pentru că nu a pus în aplicare deciziile Curţii Constituţionale. Nu poţi coopera cu o persoană care în permanenţă a pus numeroase obstacole activităţii guvernamentale, un om care de fiecare dată a refuzat să vadă realitatea, care a venit cu jigniri şi cu informaţii false", a detaliat Viorica Dăncilă.

Premierul demis a adus ca argumente afirmaţiile şefului statului care susţinea că este un "guvern eşuat", deşi, potrivit ei, Cabinetul Dăncilă a dus România la cea de-a doua cea mai mare creştere economică din UE.

"Acelaşi preşedinte a spus că România nu este capabilă să gestioneze preşedinţia rotativă a Consiliului UE, dar România a gestionat foarte bine sub conducerea premierului, a miniştrilor, a guvernanţilor. Nu a pus într-o lumină proastă doar Guvernul României, ci imaginea României a fost afectată atunci. (...) A răspunde acuzaţiilor nu înseamnă că eşti o persoană conflictuală. Am această datorie să vin şi să spun adevărul în faţa românilor şi dacă adevărul l-a supărat pe domnul preşedinte, este problema domniei sale. Ei vor continua să spună minciuni, eu voi continua să spun adevărul", a încheiat Viorica Dăncilă.

Premierul demis a fost aşteptat la intrarea în Palatul Administrativ din Timişoara de un grup de aproximativ 20 de persoane care scandau lozinci antiguvernamentale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Foarte interesante amănunte!