Viorica Dăncilă exclude posibilitatea ca Summitul celor Trei Mări să nu se mai organizeze din lipsă de finanţare

Viorica Dăncilă exclude posibilitatea ca Summitul celor Trei Mări să nu se mai organizeze din lipsă de finanţare

Premierul Viorica Dăncilă a exclus, vineri, posibilitatea ca Summitul celor Trei Mări să nu se mai organizeze din cauza finanţării insuficiente.

"Exclud acest lucru. În condiţiile în care ar necesita o dublare financiară, o proiecţie financiară pentru Summitul celor Trei Mări şi nu numai, pentru anumite reuniuni care implică participare internaţională, niciodată nu vom lăsa să se întâmple acest lucru. Considerăm că este foarte important să avem aceste reuniuni importante, care să aducă şi vizibilitate, să aducă încredere şi în acelaşi timp să aibă o finalitate. (...) Deci noi ne dorim chiar un summit de succes, care să aibă finalitate foarte bună din punct de vedere economic, spun eu ca şi şef al Guvernului, pentru România, dar şi din punct de vedere al vizibilităţii României", a declarat Dăncilă în timpul unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni.

Ea a adăugat că toate necesităţile suplimentare, inclusiv cele legate de finanţarea unor evenimente, vor putea fi acoperite la următoarea rectificare bugetară.

"Domnul ministru Eugen Teodorovici a spus că nu vor exista sincope în ceea ce priveşte funcţionarea şi ne ţinem de acest aspect. În condiţiile în care va exista necesitatea unor cheltuieli suplimentare, cu siguranţă Guvernul va găsi soluţii. Şi să nu uităm că este prima rectificare bugetară şi vom face o nouă rectificare bugetară, spunem noi la sfârşitul lunii octombrie", a precizat premierul.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, afirma pe 7 august că preşedintele Klaus Iohannis consideră rectificarea bugetară anunţată de Guvern ca fiind "o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale".

De asemenea, Dobrovolschi a spus că reducerea de către Guvern a bugetului Administraţiei Prezidenţiale este de natură să ducă la imposibilitatea de a se mai desfăşura Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.

Preşedinţia a precizat, ulterior, că a adus la cunoştinţă Ministerului Finanţelor Publice şi Guvernului situaţia gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”