Virgil Măgureanu, la Parchetul General

Virgil Măgureanu, la Parchetul General

Fostul director al SRI Virgil Măgureanu s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul "Mineriada", în care este acuzat de infracțiuni contra umanității.

Foști conducători din perioada iunie 1990 sunt chemați la Parchet pentru a li se aduce la cunoștință faptul că au calitatea de inculpat în acest dosar.

Până în prezent, s-au aflat în fața procurorilor militari Ion Iliescu, Petre Roman, Miron Cozma , Adrian Sârbu , Gelu Voican Voiculescu .

În dosarul "Mineriada" sunt cercetați penal, printre alții, fostul președinte Ion Iliescu , fostul premier Petre Roman , fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Procurorii militari susțin că, în perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat "un atac generalizat și sistematic", lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...