Virgil Popescu: Strategia energetică este un proiect de lege în avizare intraministerială

Virgil Popescu: Strategia energetică este un proiect de lege în avizare intraministerială

Strategia energetică este un proiect de lege în avizare intraministerială pentru a fi aprobat în Guvern şi trimisă în Parlament, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Strategia energetică a ieşit din minister, este un proiect de lege în avizare interministerială, pentru a fi aprobată în Guvern şi trimisă în Parlament. Nu am absolut nicio relaţie privată cu absolut nicio firmă privată. În PNRR sunt bani pentru firme private, pentru firme de stat, pentru parteneriate publice-private, pentru firme deţinute privat majoritar. Lista este publică puteţi să le vedeţi", a menţionat Virgil Popescu, la "Ora Guvernului".

Ministrul Energiei a făcut referire şi la propunerea de proiect a Romgaz privind hidrogenul verde.

"Romgaz, dacă vă referiţi la un anumit proiect, Romgaz a depus o propunere de proiect pentru că nu sunt proiecte finanţate, sunt propuneri de proiecte, un proiect inovator, este asumat încă de anul trecut într-un parteneriat public, semnat printr-un memorandum cu o companie privată. Mai multe vă pot răspunde cei care au făcut acest parteneriat. Eu vă pot spune că proiectul este inovator, produce hidrogen verde din energie regenerabilă. Hidrogenul verde este amestecat cu gaz natural. Producem energie electrică apoi stocăm CO2, deci nu emitem CO2 pe care îl injectăm în sere. Este un proiect inovator european, inclusiv la nivelul Comisiei Europene a fost foarte bine primit. Dacă va fi finanţat, proiectul va respecta regulile ajutorului de stat. Probabil, maxim 50%, dar în funcţie de ce va decide Comisia Europeană. Nu vorbim de proiecte gata -finanţate în PNRR ci de proiecte propuse spre finanţare", a mai spus ministrul.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?