Virgil Popescu: Vor fi pachete pentru mediul de afaceri implementate gradual; trebuie să dozăm efortul bugetului

Virgil Popescu: Vor fi pachete pentru mediul de afaceri implementate gradual; trebuie să dozăm efortul bugetului

Măsurile pentru mediul de afaceri vor fi implementate gradual şi nu trebuie acum dat absolut tot, să rămânem fără surse de finanţare la sfârşitul acestei crize, a declarat, marţi seara, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

"Am vorbit şi astăzi cu domnul ministru Cîţu (ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, n.r.) şi o să vedeţi că o să venim şi cu alte măsuri pentru mediul de afaceri, pentru că asta ne dorim: să susţinem mediul de afaceri. Vor fi pachete care vor fi implementate gradual, pentru că trebuie să dozăm efortul economiei, să dozăm efortul bugetului, în aşa fel încât în momentul în care trece criza să avem pachetul necesar pentru repornirea economiei. Nu trebuie acum dat absolut tot şi să rămânem fără surse de finanţare la sfârşitul acestei crize. Totul trebuie dozat şi totul are un singur scop: repornirea economiei după această criză, evident în paralel cu sănătatea oamenilor. Fără oameni sănătoşi nu putem reporni economia", a spus Popescu, la B1 TV.

Potrivit ministrului, statul face un efort mare din punct de vedere fiscal şi financiar pentru susţinerea mediului de afaceri.

"Nimeni nu obligă pe nimeni să trimită în şomaj. Din punct de vedere fiscal şi financiar, statul face un efort mare. Trebuie să ne gândim şi la companiile care vor cu adevărat să-şi continue activitatea, dar nu vreau să fim într-o situaţie în care să zicem că unei companii cu 100 sau 200 de oameni, care poate să lucreze, i se întâmplă acolo un caz, două, trei de coronavirus şi îşi închide activitatea brusc şi oamenii au de suferit. De aceea, trebuie foarte bine gândite toate măsurile. Nu e simplu şi nu e uşor de luat această decizie...", a susţinut Popescu. AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...