Virusul care cauzează poliomielita a fost descoperit în canalizarea din Londra

Virusul care cauzează poliomielita a fost descoperit în canalizarea din Londra

Agenţia pentru Siguranţa Sănătăţii din Marea Britanie a informat, miercuri, că poliovirusul a fost identificat în probele adunate la Londra între februarie şi mai. Nu au fost raportate cazuri de paralizie, însă sunt în curs investigaţii pentru a stabili dacă există transmitere comunitară.

Conform Politico , poliovirusul găsit în ape uzate, cunoscut drept poliovirus de tip 2, nu este acelaşi lucru cu poliomielita sălbatică. Răspândirea poliomielitei se realizează interuman, pe cale fecal-orală, prin ingerarea alimentelor sau a apei contaminate cu materii fecale, sau aeriană, prin picături (virusul fiind prezent în secreţiile nazo-faringiene).

În urma unei investigaţii ar putea fi stabilită vastitatea transmiterii virusului în comunitate şi identificarea unde are loc acest lucru.

Agenţia pentru Siguranţa Sănătăţii a formulat şi un apel prin care a comunicat celor din domeniul sănătăţii să raporteze apariţia oricărui caz considerat suspect. Totodată, londonezilor li s-a spus să verifice dacă au fost vaccinaţi împotriva poliomielitei.

„Polovirusul derivat din vaccin este rar şi riscul pentru public în general este extrem de scăzut", a menţionat epidemiologul Vanessa Saliba.

„Investigăm de urgenţă pentru a înţelege mai bine amploarea acestei transmiteri, iar NHS a fost rugat să raporteze rapid orice caz suspect. Până acum nu au fost raportate sau confirmate cazuri", a mai adăugat Saliba.

Rata de vaccinare a populaţiei, în Londra, împotriva poliomielitei este de 86,6%.

Poliomielita sălbatică a fost eliminată din cea mai mare parte a lumii. În continuare, ea rămâne endemică în Pakistan şi Afganistan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”