Visarion Alexa află dacă va fi arestat: Instanţa judecă contestaţia preotului şi a procurorilor

Visarion Alexa află dacă va fi arestat: Instanţa judecă contestaţia preotului şi a procurorilor

Tribunalul București decide astăzi ce măsură va fi dispusă în cazul preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. Inițial, Judecătoria Sectorului 6 l-a plasat sub control judiciar, însă preotul vrea ridicarea măsurii, iar procurorii cer arestarea lui.

Visarion Alexa a contestat decizia prin care a fost pus sub control judiciar. Foto: Inquam Photos

Recent, Arhiepiscopia Bucureștilor anunța că a decis suspendarea acestuia de la slujire, retragerea funcției de paroh și obligația de a informa constant despre evoluția cercetărilor judiciare, instituția menționând că, după sentința judecătorească și în funcție de aceasta, va comunica și sancțiunile pe linie bisericească pe care le va avea de suportat preotul Visarion Alexa.

Visarion Alexa ar fi recunoscut fapta

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat recent preotului Visarion Alexa o declarație personală pe tema faptelor de care a fost acuzat, se arată într-un comunicat al instituției.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații“, a transmis Arhiepiscopia, care a menționat că „poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”.

Visarion Alexa a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar pe 17 septembrie, după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei. Anchetatorii spuneau că agresiunea ar fi avut loc pe 23 aprilie.

„Prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului şi a atins-o şi mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală”, au transmis procurorii.

Visarion Alexa are 46 de ani şi a fost parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari, București. Este unul dintre cei mai populari preoți, fiind prezent la numeroase emisiuni radio și TV și printre cei care utilizează rețelele de socializare pentru a le răspunde tinerilor pe teme de interes.

Recent, în spaţiul public a fost semnalată o situaţie similară, fără ca presupusa victimă să îşi divulge identitatea. Purtătorul de cuvânt al BOR a precizat, pentru „Adevărul“, că nu au fost înregistrate alte reclamaţii oficiale cu privire la Visarion Alexa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...