Vitali Kliciko refuză să spună dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

Vitali Kliciko refuză să spună dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, fost campion mondial la box la categoria grea, a refuzat să spună dacă va candida la alegerile prezidenţiale ce ar urma să aibă loc anul viitor, ca rival al actualului preşedinte Volodimir Zelenski.

Vitali Kliciko, primarul Kievului FOTO EPA-EFE

Când o ţară e în război, când o mare parte din ţară e sub ocupaţie, când zece milioane de oameni sunt în afara ţării, o competiţie politică în Ucraina în acest moment ar putea fi fatală pentru ţară”, a declarat Kliciko într-un interviu acordat agenţiei de presă germane, scrie Agerpres.

Acum este momentul în care ţara trebuie apărată, a spus Kliciko, care este primarul capitalei ucrainene din 2014. Astăzi este despre supravieţuirea Ucrainei şi nu despre cine conduce ţara, a indicat el.

„Îmi fac datoria. Sunt pregătit”

Cetăţenii noştri plătesc un preţ uriaş pentru acest lucru”, a adăugat primarul Kievului, în interviul acordat cu puţin timp înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă. Potrivit lui, în Ucraina este nevoie de unificarea tuturor forţelor politice, a tuturor partidelor politice.

Stăm sub un singur steag: albastru şi galben, drapelul nostru ucrainean. Şi din nefericire nu toată lumea înţelege acest lucru - chiar şi aici, în Ucraina”, a menţionat Vitali Kliciko. Prioritatea, a insistat acesta, este apărarea.

Ţara trebuie să fie independentă şi suverană. Ţara trebuie să devină democratică", a punctat el. „Îmi fac datoria. Sunt pregătit: umărul meu este mereu pregătit pentru fiecare patriot, pentru fiecare apărător", a spus Kliciko.

Întrebat de ce nu stă umăr la umăr cu Zelenski - care, la cei 1.70 m ai săi, este cu peste 30 de centimetri mai scund decât Kliciko -, fostul boxeur a replicat: „Umăr la umăr, nu pot face asta. Nu ne potrivim ca mărime - e o glumă", a mai adăugat primarul Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...