Vizită "istorică" a unor responsabili musulmani la Auschwitz

Vizită "istorică" a unor responsabili musulmani la Auschwitz

Responsabili musulmani şi evrei au adus un omagiu joi victimelor Holocaustului, în cursul unei vizite comune apreciată ca "istorică" în fostul lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz, cu câteva zile înainte de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de către Armata Roşie la 27 ianaurie 1945, scrie AFP.

Secretarul general al Ligii Islamice Mondiale (MWL), sauditul Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa, a subliniat că vizita la locul fostului lagăr de exterminare nazist a peste 60 de lideri religioşi sau de organizaţii veniţi din lumea întreagă este "o datorie sfântă şi o mare onoare".

Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa a îngenuncheat în momentul în care a condus rugăciunea în apropierea Memorialului de la Auschwitz, dedicat celor peste un milion de persoane, majoritatea evrei, care au fost exterminate în acest lagăr.

David Harris, un responsabil al organizaţiei American Jewish Committee (AJC) cu sediul la New York care a organizat vizita, a subliniat că a fost prima delegaţie musulmană "având lideri cu rang atât de înalt care a vizitat vreodată Auschwitzul sau alt lagăr nazist al morţii".

Vizita a avut loc înainte de ceremoniile organizate luni la Auschwitz cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea acestuia.

Din cele şase milioane de evrei asasinaţi în cursul celui de-Al Doilea Război Mondial, un milion au fost omorâţi la Auschwitz-Birkenau, cei mai mulţi în camere de gazare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA