Vizita secretă a unui jurnalist israelian la Mecca riscă să deterioreze relaţiile în devenire saudo-israeliene VIDEO

Vizita secretă a unui jurnalist israelian la Mecca riscă să deterioreze relaţiile în devenire saudo-israeliene VIDEO

Mecca este considerat sfânt de musulmani deoarece se crede că este locul de naştere al profetului Mahomed, care a întemeiat religia. Doar credincioşilor li se permite să intre în oraş, conform Agerpres .

Dar Gil Tamari, care a fost în Arabia Saudită pentru a relata despre vizita recentă acolo a preşedintelui Statelor Unite Joe Biden, a profitat vizita în regat pentru a merge la Mecca, conducând şi înregistrând un segment pentru ştirile Canalului 13 israelian.

"Am fost aici la Mecca. Un vis s-a împlinit", a spus el în emisiune.

Arabia Saudită nu recunoaşte oficial Israelul, dar există semne de dezgheţ în relaţii, în timp ce ambele au început să lucreze împreună pentru a contracara inamicul lor comun, Iranul. Dar ministrul israelian al cooperării regionale Esawi Frej a criticat emisiunea, în care Tamari era arătat conducând în jurul Marii Moschei din Mecca şi ignorând semnele stradale vizându-i pe "non-musulmani".

"Este iresponsabilă şi dăunătoare difuzarea acestei ştiri doar de dragul ratingurilor", a spus Frej. Pe fondul unui val de critici online, Frej a remarcat de asemenea că aceasta face mai dificil obiectivul Israelului de a normaliza relaţiile cu Arabia Saudită.

De atunci, Tamari şi-a cerut scuze pe Twitter. "Aş dori să reiterez că această vizită la Mecca nu a fost menită să-i ofenseze pe musulmani sau orice altă persoană. Dacă cineva se supără din cauza acestui video, îmi cer profund scuze. Scopul întregului efort a fost să arăt importanţa Meccăi şi frumuseţea ei", a scris el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale