Vlad Chiricheș va fi căpitanul echipei naționale a României la EURO 2016, anunță Iordănescu

Vlad Chiricheș va fi căpitanul echipei naționale a României la EURO 2016, anunță Iordănescu

Fundașul Vlad Chiricheș va fi căpitanul echipei naționale de fotbal a României la Campionatul European din Franța atunci când va fi în teren, a anunțat, vineri seara, într-o conferință de presă, selecționerul Anghel Iordănescu.

Întrebat cine va fi căpitanul României la EURO 2016, Iordănescu a răspuns: "Dacă Chiri (n.r. — Chiricheș) va fi în teren, banderola de căpitan va fi la el".

Căpitan al echipei naționale în preliminariile EURO 2016, Răzvan Raț nu a fost ales de selecționerul Anghel Iordănescu să poarte banderola în meciurile amicale cu Congo și Ucraina din stagiul de pregătire din Italia, în locul său fiind preferat fundașul Vlad Chiricheș.

Vineri seara, Răzvan Raț a fost căpitanul României în meciul amical cu Georgia de pe Arena Națională, dar numai pentru că Vlad Chiricheș nu a jucat din cauza unor probleme medicale.

Într-un interviu acordat AGERPRES la 1 iunie, Răzvan Raț declara că speră totuși să fie căpitan în meciurile de la Campionatul European din Franța. "Nu știu (n.r. — dacă va fi căpitan). Eu sper. Aș fi ipocrit să spun că nu mi-aș dori banderola. E o mare onoare pentru mine și cred că pentru orice jucător", spunea Raț.

La 35 de ani, Răzvan Raț este liderul de vârstă al echipei naționale și cel mai titrat jucător din lotul de 23 convocat de selecționerul Anghel Iordănescu pentru Campionatul European din Franța.

Echipa națională de fotbal a României a învins reprezentativa Georgiei cu scorul de 5-1 (2-0), vineri seara, pe Arena Națională din București , în ultimul meci de pregătire înaintea participării la EURO 2016. Peste o săptămână, România va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Franței, echipa gazdă (10 iunie, Stade de France, 22,00). România va mai întâlni în Grupa A echipele Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…