Vlad Voiculescu despre noul preşedinte al CNAS: Un lobby-ist farma la conducerea CNAS

Vlad Voiculescu despre noul preşedinte al CNAS: Un lobby-ist farma la conducerea CNAS

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu critică, într-o postare pe Facebook, intitulată "Un lobby-ist farma la conducerea CNAS", numirea lui Laurenţiu Mihai, director al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

"Astăzi, domnul Tudose l-a numit în fruntea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe unul dintre cei mai longevivi lobby-işti ai industriei. Pe domnul Laurenţiu Mihai. Nu doresc în niciun fel să îi judec domnului Laurenţiu Mihai activitatea de până acum, activitate de peste 6 ani in serviciul intereselor private (comerciale si legitime, de altfel) ale unei părţi importante a industriei. Aş retine doar că principalul obiectiv al activităţii dumnealui ca Director Executiv al APMGR era să obţină de la stat condiţii cât mai bune pentru companiile pe care le reprezenta", scrie Vlad Voiculescu.

El remarcă faptul că, odată cu instalarea la conducerea CNAS, Laurenţiu Mihai va gestiona unul dintre cele mai mari bugete din România, "se va judeca cu parte din companiile ale căror interese le reprezenta până ieri dacă acestea au procese cu CNAS (pentru calcularea taxei clawback, de pildă)" şi va avea acces la datele tuturor pacienţilor, dar şi la informaţii despre foştii angajatori şi despre concurenţii acestora.

Un alt argument al lui Vlad Voiculescu este şi acela că noul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate "va putea lua măsuri în favoarea (sau defavoarea) companiilor ale căror interese le reprezenta până ieri".

Laurenţiu Mihai, care din mai 2011 a fost director executiv al al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, a fost numit membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial. Laurenţiu Mihai este doctor în sănătate publică, specializat în medicină de familie, potrivit site-ului Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...