Vlad Voiculescu: În ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri care vizau cazuri de corupție în sănătate

Vlad Voiculescu: În ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri care vizau cazuri de corupție în sănătate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat marți că, în ultimele 10 zile, la linia telefonică dedicată au fost primite 88 de apeluri care vizau cazuri de corupție sau de fraudă din sistemul de sănătate.

"Linia anticorupție și protocolul încheiat cu Direcția Generală Anticorupție, cu Direcția Națională Anticorupție și cu Parchetul sunt un pas esențial pe care l-am făcut pentru curățarea sistemului de fraudă și de corupție. (...) În ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri la această linie (...), apeluri care vizau sistemul de sănătate, cazuri de corupție sau de fraudă din sistemul de sănătate", a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă de bilanț, organizată la sediul Ministerului Sănătății.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, sistemul de sănătate "nu suferă doar de subfinanțare, cât suferă de lipsa respectării regulilor și de corupție".

"Cel mai bun leac pentru combaterea corupției și pentru respectarea regulilor, cred eu, este transparența și, desigur, pedepsirea neregulilor acolo unde acestea apar. Transparentizarea tuturor achizițiilor publice de peste 20.000 de lei este, așadar, unul dintre pașii extrem de importanți care își vor arăta efectele, cu siguranță, foarte curând", a afirmat Voiculescu.

Linia verde anticorupție, la care pot fi sesizate cazurile de corupție din sistemul sanitar, a fost lansată pe 9 decembrie de Ministerul Sănătății. Numărul de telefon la care pot fi reclamate astfel de cazuri este 0800.806.806, care poate fi apelat gratuit.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale