Vlad Voiculescu: Inspecția Sanitară este la Spitalul "Sfânta Maria"

Vlad Voiculescu: Inspecția Sanitară este la Spitalul "Sfânta Maria"

Inspecția Sanitară face verificări la Spitalul "Sfânta Maria" în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

"Inspecția Sanitară este în acest moment la Spitalul 'Sfânta Maria' și verifică punctele din dosar prin care s-a făcut acreditarea. (...) Vom avea o primă imagine după raportul Inspecției Sanitare de Stat pe care îl vom avea în câteva zile. (...) După cum știți, Corpul de control al Ministerului Sănătății nu poate merge în niciun spital care este sub o autoritate publică locală fără acordul acelei autorități publice locale. După ce vom primi acordul doamnei primar Firea, Corpul de control va merge la Spitalul Sfânta Maria și va constata ceea ce este de constatat", a spus demnitarul.

Potrivit acestuia, o comisie de experți români și străini va merge la începutul lunii decembrie la Spitalul Sfânta Maria pentru a verifica centrul de transplant pulmonar.

"De asemenea, pentru a asigura imparțialitatea, vom avea o comisie mixtă cu experți români și străini din patru centre din Europa în care se derulează transplant pulmonar. Asta se va întâmpla după toate probabilitățile în 8 și 9 decembrie. (..) Vor veni experți și de la Eurotransplant. (..) Avem reguli, unele ar putea fi proaste și pe acestea trebuie să le corectăm. Nu înțeleg cum poate fi acreditat un centru de transplant pulmonar fără ca măcar un singur expert în transplant pulmonar să fie implicat în procesul de acreditare", a afirmat Voiculescu.

Șeful comisiei de chirurgie toracică din MS, medicul Ioan Cordoș, a declarat, la rândul său, că la Centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria nu sunt pneumologi și infrastructura de urmărire a pacientului.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...