Vladimir Plahotniuc, ironizat de politicienii de la Chișinău: Hoții se adună masiv

Vladimir Plahotniuc, ironizat de politicienii de la Chișinău: Hoții se adună masiv

Mai mulți politicieni moldoveni au reacționat și l-au ironizat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, investigat penal în mai multe dosare și fugit din Republica Moldova, după ce acesta a anunțat revenirea pe scena politică de acasă. Unii i-au sugerat să vină în țară, unde este așteptat de justiție.

Vladimir Plahotniuc a anunțat că revine în politică. Foto: Arhivă

Unii parlamentari de la Chișinău cred că decizia de revenire în politică moldovenească a lui Vladimir Plahotniuc denotă faptul că justiția începe să funcționeze iar acestuia îi este frică că va rămâne fără averea pe care a adunat-o ilegal.

Hoții se adună masiv. Înseamnă că noi suntem pe drumul cel corect. Înseamnă că justiția încet, încet își face treaba și lor le este frică că vor rămâne fără tot ce au agonisit ilegal, dar și, la un moment dat, fără libertate”, a spus presei deputata PAS Olesea Stamate.

Aceasta a ținut să-i transmită și un mesaj politicianului fugar: ,, Dar, dacă domnul Plahotniuc vrea să revină în politică, îl invităm să revină și în țară, unde justiția îl așteaptă de mult”, a punctat Stamate.

A reacționat și alt deputat PAS, Dumitru Alaiba. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a scris că aceasta nu este prima tentativă de revenire în politică a lui Plahotniuc.

,,Văleu. A apărut și Plahotniuc peste nici patru ani de liniște. Te-ai gândi că a avut atâta timp liber să învețe ceva, dar așa și nu s-a învățat să vorbească la cameră. Tot cu interviuri scrisă îi dă. Vă dați seama cât de mare le e agonia de au recurs la alianța Skype. Plaha cică iar revine în politică. Dacă număr corect, va fi a patra lui revenire în politică. Și din rău în mai rău. Îl așteptăm acasă. Pe toți îi așteptăm din toate colțurile lumii”, a scris Dumitru Alaiba.

Avertismentul premierului

Iar prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat că Guvernul va continua să recupereze banii furați, iar cei implicați în asemenea cazuri nu vor scăpa nepedepsiți.

,,Guvernul va continua să depună toate eforturile ca să asigure întoarcerea banilor furați și sancționarea, conform legii, a celor care au furat banii și voturile oamenilor. Înțeleg că pe unii i-a prins a ustura. Justiția începe să funcționeze. Iar minciunile, victimizarea și invocarea de persecuție politică nu îi va ajuta să se eschiveze de la ispășirea pedepselor”, a anunțat Natalia Gavrilița.

A comentat anunțul fostului lider democrat și fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat și încarcerat în pușcărie, în timpul guvernării PDM. El spune că Plahotniuc face acum jocul Moscovei, pentru deturnarea Republicii Moldova.

,,După trei ani de la fuga rușinoasă din Republica Moldova, când și-a abandonat casa și partenerii de nelegiuiri, plahotniuc anunță temerar că revine în politica moldovenească. Încercând să explice că el ”a plecat” din Republica Moldova, uită să spună că de fapt a fugit de spaima pușcăriei și a oamenilor. De fapt, anunțul lui plahotniuc dovedește pe de o parte disperarea de extrădare și pe de altă parte, încearcă să transmită un mesaj-atenționare către magistrați, procurori și judecători, că dacă ar ajunge în fața lor să nu fie arestat sau pedepsit deoarece ar reveni în fruntea R. Moldova. În același anunț pe care îl vrea epocal, plahotniuc vorbește despre cum rușii i-au făcut dosare, uitând, despre timpul petrecut alături de Kozak, la un restaurant din Chișinău unde îi promitea acestuia federalizarea Republicii Moldova. Niciodată acesta nu a fost anti-rus, ci doar pentru el și interesul său, iar astăzi face exclusiv jocul Moscovei pentru deturnarea R.Moldova, sperând că astfel, va scapa de arestare. plahotniuc așa cum a fugit, așa nici nu va reveni de bună voie în Republica Moldova. A rămas ceea ce a fost din totdeauna, un om fără demnitate, cu gândire și acțiuni banditești. Sper ca instituțiile statului, de la președinție, parlament, guvern, la procurori și judecători să nu se lase păcăliți de retorica unui infractor!”, a scris Vlad Filat.

Oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc, investigat penal în mai multe dosare și fugit din Republica Moldova, a anunțat revenirea pe scena politică de acasă, la câteva zile după ce SUA au anunțat că l-au inclus pe lista sancțiunilor.

,, Prin avocații mei voi analiza contestarea acestor sancțiuni pentru a demonstra că Maia Sandu a operat cu falsuri și minciuni pentru a denigra un oponent politic de care ea se teme până azi, chiar dacă eu am stat la distanță de procesele politice din țară”, a mai menționat.

Pe de altă parte, Ambasada SUA la Chișinău a anunțat că Washingtonul a luat măsuri marți „pentru a contracara campaniile persistente de influență malignă ale Guvernului Federației Ruse prin impunerea unui număr de sancțiuni asupra unor persoane și entități asociate cu eforturi de influență susținute de Rusia în Republica Moldova”.

„Acesta reprezintă încă un pas în lupta împotriva impunității pentru corupție și în sprijinul nostru pentru cetățenii Republicii Moldova în lupta lor pentru un viitor mai echitabil, mai prosper și mai sigur”, se mai arată într-o postare pe Facebook a misiunii diplomatice americane.

Om de afaceri și fost lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a fost unul dintre cei mai influenți politicieni de la Chișinău în deceniul 2010-2020. Poreclit „Păpușarul”, Plahotniuc este acuzat de trafic de influență asupra întregii clase politice din Republica Moldova. Dat în urmărire penală, oligarhul este fugar din vara anului 2019, atunci când formațiunea pe care o conducea, PDM, a plecat de la guvernare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA