Vladimir Putin a asistat la exercițiile militare ruso-belaruse desfășurate în apropiere de Estonia

Vladimir Putin a asistat la exercițiile militare ruso-belaruse desfășurate în apropiere de Estonia

Președintele rus Vladimir Putin a asistat luni la manevrele militare comune de anvergură Rusia-Belarus desfășurate în apropiere de Estonia, exerciții militare în legătură cu care NATO și-a exprimat grave preocupări, relatează DPA.

În etapa actuală, exercițiile militare Zapad-2017, care se desfășoară în perioada 16-20 septembrie, au loc în zona de antrenament Luzhski din Rusia, la aproximativ 100 de kilometri est de granița cu Estonia.

Vladimir Putin a observat exercițiile militare în zona de antrenament din nord-vestul regiunii Leningrad împreună cu ministrul apărării Serghei Șoigu, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Exercițiile Zapad, la care participă peste 12.700 de militari, simulează situații de luptă pe uscat, în aer și pe mare, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în Estonia, înainte de începerea exercițiilor Zapad-2017, că Alianța Nord-Atlantică va monitoriza atent manevrele militare comune la care participă soldați din Rusia și Belarus.

''NATO rămâne calmă și vigilentă, și angajată să mențină Estonia și toți aliații noștri în siguranță'', a spus Stoltenberg.

Stoltenberg a declarat săptămâna trecută pentru postul de televiziune CNBC că Rusia s-a folosit în trecut de exerciții militare ''ca o deghizare pentru acțiuni agresive împotriva altor țări''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”