Vladimir Putin a promulgat legislația pentru crearea Gărzii Naționale a Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat un pachet de legi ce reglementează activitatea Gărzii Naționale a Rusiei, corpul armat care substituie trupele Ministerului de Interne, a anunțat duminică portalul juridic guvernamental de la Moscova, relatează agenția EFE.

Creată pe 5 aprilie prin decret prezidențial, Garda Națională va putea îndeplini o largă paletă de misiuni și va beneficia de o mare libertate în îndeplinirea lor.

Astfel, membrii acestui corp vor avea dreptul să deschidă focul și să folosească forța fără avertisment prealabil 'atunci când este amenințată viața cetățenilor sau a membrilor Gărzii Naționale'. De asemenea, ei vor avea dreptul să-i aresteze pe cei suspectați de comiterea unor infracțiuni, să efectueze percheziții domiciliare, fiind obligați doar să explice acelora vizați de aceste acțiuni motivul pentru care se recurge la ele.

Garda Națională va fi subordonată direct președintelui Rusiei, care va putea ordona intervenția armată în caz de urgență, dezordine publică sau în situații ce pun în pericol siguranța națională.

În fruntea acestei unități a fost numit generalul Victor Zolotov, care din anul 2014 este viceministru de interne și anterior a condus serviciul de securitate al Kremlinului între anii 2000 și 2013.

Constituirea acestui nou corp, ale cărui efective ar putea ajunge, conform agenției Interfax, la circa 300.000 de membri, a fost criticată de opoziția liberală, care susține că este de fapt o unitate în serviciul președintelui Putin.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

4 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

5 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…