Vladimir Putin a vizitat cartierul general rus pentru „operaţiunea“ din Ucraina

Vladimir Putin a vizitat cartierul general rus pentru „operaţiunea“ din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut joi noaptea o vizită neanunţată la cartierul general al armatei ruse pentru „operaţiunea" din Ucraina, informează un comunicat al Kremlinului preluat de AFP, citată de Agerpres.

Vladimir Putin. FOTO Shutterstock

Este a doua vizită a președintelui rus la Rostov pe Don, în sudul Rusiei, şi a avut loc după cea oficială din Kazahstan.

Vladimir Putin a fost însoţit de ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi de şeful statului-major şi comandantul operaţiunilor militare din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov.

A primit rapoarte despre războiul din Ucraina

Putin a primit rapoarte despre desfăşurarea conflictului din Ucraina şi a asistat la prezentarea unor echipamente militare noi. Președintele Rusiei discutase cu comandanţii de la cartierul general din Rostov despre ofensiva rusă şi la sfârşitul lui octombrie, reaminteşte AFP.

Rostov pe Don este un centru operaţional al forţelor ruse, aflat în apropiere de frontiera cu Ucraina. Vladimir Putin a mai fost prezent acolo în martie şi august anul acesta.

De la Rostov a pornit în iunie şi revolta grupului de mercenari Wagner, condus de Evgheni Prigojin, înainte de a porni spre Moscova, aceştia ocupând cartierul general al armatei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?