Vladimir Putin ar putea participa la Forumul Economic de la Davos (Kremlin)

Vladimir Putin ar putea participa la Forumul Economic de la Davos (Kremlin)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a exclus posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos de la începutul anului viitor, însă a subliniat că o decizie în acest sens nu a fost luată deocamdată, informează miercuri TASS şi Reuters.

"La ora actuală nu excludem nimic, însă nu există vreo decizie. Salutăm într-adevăr modificarea atmosferei la Davos (la adresa reprezentanţei Rusiei la forum) şi într-adevăr există invitaţii mai vechi, mereu reînnoite, pentru Putin de a veni la Davos", a subliniat Peskov.

În noiembrie au apărut informaţii din partea organizatorilor Forumului conform cărora mai mulţi importanţi oameni de afaceri ruşi, printre care acţionarul principal al companiei Rusal, Oleg Deripaska, nu vor fi invitaţi la Davos. Partea rusă şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu acest lucru, declarând că lipsa reprezentanţilor Federaţiei Ruse va avea efecte negative asupra Forumului şi nivelului discuţiilor din cadrul lui.

Însă mai târziu organizatorii Forumului de la Davos şi-au schimbat poziţia faţă de participarea reprezentanţilor Rusiei.

Oamenii de afaceri ruşi Andrei Kostin, Oleg Deripaska şi Viktor Vekselberg sunt vizaţi de sancţiunile americane introduse la începutul acestui an de Washington pentru a pedepsi Rusia pentru presupusa sa implicare în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Cei trei sunt consideraţi apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin iar în trecut au participat la Forumul de la Davos. Deripaska este chiar renumit pentru petrecerile pe care le-a organizat la Davos. În schimb, Putin nu a participat la Forumul de la Davos în ultimul deceniu, fiind reprezentat de o serie de oficiali guvernamentali de rang înalt.

La mijlocul lui decembrie, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat că preşedintele american Donald Trump va participa la Forumul de la Davos, ce se va desfăşura în Elveţia în perioada 22-25 ianuarie. "Preşedintele (Donald Trump) va participa a el, la fel ca anul trecut", a spus aceasta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka