Vladimir Putin: Decizia lui Merkel de a permite intrarea a peste 1 milion de refugiaţi, o eroare esenţială

Vladimir Putin: Decizia lui Merkel de a permite intrarea a peste 1 milion de refugiaţi, o eroare esenţială

Decizia cancelarului german Angela Merkel de a permite intrarea în Germania a peste 1 milion de refugiaţi, majoritatea sirieni, începând din 2015, a fost o ''eroare esenţială'', a apreciat preşedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu publicat vineri de Financial Times înaintea summitului G20 de la Osaka, informează dpa.

Putin a spus că intervenţia militară a Moscovei în războiul civil din Siria, conflict care a dus la milioane de persoane refugiate sau strămutate, a fost un succes.

Şeful statului rus a argumentat că decizia respectivă a împiedicat revenirea a mii de militanţi în Rusia şi a contribuit la stabilitatea regională, evitându-se un ''haos de tip Libia''.

Pe de altă parte, Vladimir Putin l-a caracterizat pe preşedintele american Donald Trump drept ''o persoană talentată'' şi a spus că, deşi planul liderului de la Casa Albă de construire a unui zid la frontiera cu Mexicul ar putea fi un pas prea mare, cel puţin Trump ''caută o soluţie'' la problema migraţiei.

În ceea ce o priveşte, Angela Merkel a apărut în formă înaintea unei întâlniri cu Donald Trump în marja summitului G20 de la Osaka, după ce joi, la Berlin, a fost surprinsă tremurând puternic în timpul ceremoniei de numire a noului ministru al justiţiei german, Christine Lambrecht, eveniment desfăşurat la Berlin cu numai patru ore înaintea plecării spre Japonia.

La 18 iunie, Angela Merkel a fost cuprinsă de tremur în timpul ceremoniei de primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită în Germania. Ulterior, ea a explicat că nu se hidratase corespunzător în ziua respectivă, una caniculară.

Înaintea întrevederii cu Donald Trump, şefa executivului german a menţionat că discuţia va aborda teme precum comerţul, investiţiile germane în SUA, situaţia din Africa de Vest, combaterea terorismului şi Iranul.

Înaintea întâlnirii, Trump a numit-o pe Merkel un ''marea prieten'' al său. ''Ea este o persoană fantastică, o femeie fantastică şi sunt foarte bucuros să o am ca prietenă'', a spus Donald Trump, care a salutat relaţiile comerciale dintre Washington şi Berlin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache