Vladimir Putin decretează legea marțială în patru regiuni anexate ale Ucrainei

Vladimir Putin decretează legea marțială în patru regiuni anexate ale Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, miercuri, introducerea legii marţiale în cele patru regiuni ale Ucrainei pe care le-a anexat în urma organizării unor pseudo-referendumuri, relatează Reuters.

Vladimir Putin a decretat legea marțială în patru regiuni anexate. FOTO Shutterstock

Regiunile în care a fost introdusă legea marțială sunt: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

În afirmațiile televizate adresate membrilor Consiliului său de Securitate, liderul de la Kremlin a solicitat, de asemenea, guvernului său să înființeze un consiliu special de coordonare sub conducerea prim-ministrului Mihail Mișustin pentru a stimula efortul de război al Moscovei în Ucraina.

Putin a afirmat că măsurile pe care le dispune vor spori stabilitatea economiei, industriei și producției în sprijinul a ceea ce Rusia numește „operațiune militară specială”.

Vladimir Saldo, liderul administraţiei instalate de Rusia în regiunea ucraineană ocupată Herson a anunţat, miercuri, că aproximativ 50.000-60.000 de locuitori vor fi evacuaţi în Rusia şi pe malul stâng al Niprului. Această mișcare vine în contextul în care forțele ruse se așteaptă la un atac iminent din partea Ucrainei.

Forţele ucrainene „vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva oraşului Herson”, a afirmat Kirill Stremousov, adjunctul lui Saldo.

La jumătatea lunii septembrie, autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat organizarea unor referendumuri pentru aderarea oficială la Rusia.

Conform liderului de la Kremlin , locuitorii din cele patru regiuni au hotărât să facă parte din Rusia, în conformitate cu „dreptul lor natural”, „bazat pe realitatea istorică”.

În plus, președintele rus a mai afirmat că rușii și ucrainenii „nu au rădăcini atât de diferite” și a precizat o serie de personalități locale, după care a solicitat „un moment de reculegere pentru eroii Rusiei mărețe”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu