Vladimir Putin își exprimă 'admirația' față de Nicolas Maduro pentru că guvernează Venezuela 'cu curaj'

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat luni 'admirația' față de omologul său venezuelean Nicolás Maduro, apreciind că acesta guvernează țara sud-americană 'cu curaj' pentru a menține 'stabilitatea și pacea', informează EFE.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Caracas a dat asigurări că Putin și Maduro au avut o 'convorbire telefonică îndelungată și plăcută' în care șeful statului venezuelean a auzit de la colegul său rus cuvinte de 'respingere a eforturilor politice, interne și externe, care ignoră ordinea constituțională a Republicii Bolivariene Venezuela'.

Maduro se confruntă cu un val de proteste antiguvernamentale care în peste 100 de zile au făcut 91 de morți, sute de răniți și de persoane arestate.

Potrivit comunicatului difuzat de MAE venezuelean, Putin 'i-a recunoscut președintelui Maduro curajul și efortul de a menține stabilitatea și pacea țării' și l-a informat că știe 'cu exactitate despre tentativele externe care se organizează împotriva Venezuelei', apreciind totodată că 'numai poporul venezuelean își poate stabili propriul destin'.

Discuția telefonică dintre cei doi președinți, calificată de MAE venezuelean drept 'o convorbire telefonică obișnuită', de 'evaluare a relațiilor excelente existente între ambele guverne', s-a axat pe teme bilaterale, precum 'cooperarea în domeniul securității și apărării, energie, agricultură, știință și tehnologie și cultură'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică