Vladimir Putin își exprimă 'admirația' față de Nicolas Maduro pentru că guvernează Venezuela 'cu curaj'

Vladimir Putin își exprimă 'admirația' față de Nicolas Maduro pentru că guvernează Venezuela 'cu curaj'

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat luni 'admirația' față de omologul său venezuelean Nicolás Maduro, apreciind că acesta guvernează țara sud-americană 'cu curaj' pentru a menține 'stabilitatea și pacea', informează EFE.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Caracas a dat asigurări că Putin și Maduro au avut o 'convorbire telefonică îndelungată și plăcută' în care șeful statului venezuelean a auzit de la colegul său rus cuvinte de 'respingere a eforturilor politice, interne și externe, care ignoră ordinea constituțională a Republicii Bolivariene Venezuela'.

Maduro se confruntă cu un val de proteste antiguvernamentale care în peste 100 de zile au făcut 91 de morți, sute de răniți și de persoane arestate.

Potrivit comunicatului difuzat de MAE venezuelean, Putin 'i-a recunoscut președintelui Maduro curajul și efortul de a menține stabilitatea și pacea țării' și l-a informat că știe 'cu exactitate despre tentativele externe care se organizează împotriva Venezuelei', apreciind totodată că 'numai poporul venezuelean își poate stabili propriul destin'.

Discuția telefonică dintre cei doi președinți, calificată de MAE venezuelean drept 'o convorbire telefonică obișnuită', de 'evaluare a relațiilor excelente existente între ambele guverne', s-a axat pe teme bilaterale, precum 'cooperarea în domeniul securității și apărării, energie, agricultură, știință și tehnologie și cultură'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic