Vladimir Putin își exprimă 'admirația' față de Nicolas Maduro pentru că guvernează Venezuela 'cu curaj'

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat luni 'admirația' față de omologul său venezuelean Nicolás Maduro, apreciind că acesta guvernează țara sud-americană 'cu curaj' pentru a menține 'stabilitatea și pacea', informează EFE.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Caracas a dat asigurări că Putin și Maduro au avut o 'convorbire telefonică îndelungată și plăcută' în care șeful statului venezuelean a auzit de la colegul său rus cuvinte de 'respingere a eforturilor politice, interne și externe, care ignoră ordinea constituțională a Republicii Bolivariene Venezuela'.

Maduro se confruntă cu un val de proteste antiguvernamentale care în peste 100 de zile au făcut 91 de morți, sute de răniți și de persoane arestate.

Potrivit comunicatului difuzat de MAE venezuelean, Putin 'i-a recunoscut președintelui Maduro curajul și efortul de a menține stabilitatea și pacea țării' și l-a informat că știe 'cu exactitate despre tentativele externe care se organizează împotriva Venezuelei', apreciind totodată că 'numai poporul venezuelean își poate stabili propriul destin'.

Discuția telefonică dintre cei doi președinți, calificată de MAE venezuelean drept 'o convorbire telefonică obișnuită', de 'evaluare a relațiilor excelente existente între ambele guverne', s-a axat pe teme bilaterale, precum 'cooperarea în domeniul securității și apărării, energie, agricultură, știință și tehnologie și cultură'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde